Τέλης Παπαδόπουλος ο World Class Bartender γιά το 2009

Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο διαγωνιστικής διαδικασίας 6000 μπαρτέντερς από 24 διαφορετικές χώρες, οι 18 φιναλίστ αναμετρήθηκαν “σώμα με σώμα” σε ένα τριήμερο World Class δοκιμασιών. Ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, headbartender του Bar Banquet Θεσσαλονίκης και δύο φορές πανελλήνιος πρωταθλητής cocktail της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, απέσπασε τον μεγαλύτερο τίτλο του “World Class Bartender of the Year 2009”  της Diageo Reserve Brands, εντυπωσιάζοντας τα πιο δημοφιλή ονόματα στο διεθνές bartending – Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Simon Difford, Peter Dorelli, Gary Regan, Hidetsugu Ueno – με την εξαιρετική μαεστρία του στην τέχνη του κοκτέιλ.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον μεγάλο πρωταθλητή και σε όλη την ομάδα των Reserve Brands της Diageo Hellasπου οδήγησαν την χώρα μας ως στο Λονδίνο σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Συγχαίροντας τον νικητή ο Rudy Paoli, γενικός διευθυντής των Global Reserve Brands είπε “Το World Class είναι πραγματικά μία παγκόσμια γιορτή της κοκτέιλ κουλτούρας, δημιουργικότητας, επιδεξιότητας και αναγνώρισης των μεγάλων brands. O Αριστοτέλης Παπαδόπουλος αντιπροσωπεύει όλα αυτά και το συγχαίρουμε για την φανταστική του αυτή επιτυχία”.

Ο Gary Regan, ειδικός των κοκτέιλ και αποσταγμάτων και κριτής του διαγωνισμού, σχολίασε: “Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό με το Diageo Reserve World Class, είναι ότι με όλες τις δοκιμασίες από τους κριτές, εξετάστηκε κάθε πτυχή του bartending – είναι ο πιο εξονυχιστικός διαγωνισμός που είδα ποτέ, ..απίστευτο. Έμαθα κάτι από κάθε έναν από τους 18 φιναλίστ, ότι οι μπαρτέντερς του 21ου αιώνα είναι πολύ δημιουργικοί”.

Η διεθνής κοινότητα του bartending και οι λάτρεις του κοκτέιλ απ όλο τον κόσμο, παρακολουθούσαν “ζωντανά” στοwww.weareworldclass.com και καθώς οι εορτασμοί ξεκινούσαν στο Λονδίνο στις 16 Ιουλίου, ο Master της τελετής και star chef, Marco Pierre White, σχολίασε: “Το μπαρ είναι το πιο σημαντικό τμήμα του ξενοδοχείου ή εστιατορίου και είναι καιρός οι μπαρτέντερς να λάβουν την ίδια αναγνώριση με τους chefs”.

“Ο Αριστοτέλης ήταν η τέλεια επιλογή για τον πρώτο Diageo Reserve Brands World Class Bartender of the Year – είπε ο Dale DeGroff, ο διεθνούς φήμης, παθιασμένος και μεγάλος μπαρτέντερ, ευρέως γνωστός και ώς “King of Cocktails”.

To Diageo Reserve World Class δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει το ταλέντο για την δημιουργία εξαιρετικών κοκτέιλ, με παροχή ποιοτικής υπηρεσίας και εμπειριών. “Το μπαρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου” λέει ο γνωστός μπαρτέντερ Salvatore Calabrese από το FIFTY London, και πρόεδρος της UKBG. “Το να είσαι μπαρτέντερ σημαίνει να κατανοείς τους ανθρώπους και να ανταποκρίνεσαι στις προσδοκίες τους. Όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο, είχε να κάνει με την ικανότητα – το World Class δεν είναι μόνο ένα διαγωνισμός, είναι η  εξύψωση της βιομηχανίας του μπαρ”.

Χρησιμοποιώντας τα premium προϊόντα των Diageo Reserve Brands, οι έξι φιναλίστ έδειξαν τις ικανότητές τους σε 6 World Class Challenges, από Classic Cocktails και  Canapé Pairing μέχρι Theatre και Cocktail Mastery.
Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να εκδοθεί ένα lifestyle βιβλίο με τις συνταγές των νικητών ως φόρος τιμής στην τέχνη του bartending και τα σπουδαία reserve προϊόντα.

DIAGEO RESERVE BRANDS WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2009

Aristotelis Papadopoulos, Banquet

Thessaloniki, Greece

telis_shake

THE DIAGEO RESERVE BRANDS WORLD CLASS CHALLENGE WINNERS

WORLD CLASS Canapé Matching Challenge
Winner: Felix Hartmann, Burj Al Arab, Dubai
Αξιολόγηση της ικανότητας να ισορροπήσουν αρώματα και γεύσεις. Οι φιναλίστ έκαναν επιλογή από 6 διαφορετικά καναπέ για να δημιουργήσουν ένα συνοδευτικό κοκτέιλ.

WORLD CLASS Market Challenge
Winner: Ryan Chetiyawardana, Bramble Bar, UK
Ένα τέστ  ευφυίας και προσαρμοστικότητας. Οι φιναλίστ είχαν 30 λεπτά για να συλλέξουν φρέσκα προϊόντα από μία αγορά πολυτελείας και 20 λεπτά για να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο κοκτέιλ με αυτά.

WORLD CLASS Ritual and Cocktail Theatre Challenge
Winner: Mari Kamata, The Peninsula Tokyo, Japan
Χρησιμοποιώντας την φαντασία και την θεατρικότητά τους, οι φιναλίστ  επέλεξαν ένα προϊόν Reserve και δημιούργησαν μία μοναδική τελετουργία σερβιρίσματος για να αναδείξουν την ποιότητα του στους πελάτες.

WORLD CLASS Speed and Taste Challenge
Winner: Rustambek Narzibekov, City Space, Russia
Αξιολογώντας την ταχύτητα και ικανότητά τους, οι φιναλίστ δημιούργησαν ένα γύρο από 8 γνωστά κοκτέιλς στο συντομότερο χρόνο, χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους ανάμειξης : building, muddling, stirring κλπ. και διατηρώντας την σωστή ισορροπία γεύσεων.

WORLD CLASS Classic Cocktails Challenge
Winner: Khi Leonard, The Westin Casuarina Resort & Spa, Cayman Islands
Μία ενδελεχής εξέταση των γνώσεων στην ποτογνωσία και mixology. Κάθε διαγωνιζόμενος παρασκεύασε 3 κλασσικά κοκτέιλ από μία λίστα των 20 πιο δημοφιλών στον κόσμο.

WORLD CLASS Cocktail Mastery Challenge
Winner: Noach Van Damme, L’Apereau, Belgium
Χρησιμοποιώντας την τέχνη του Mixology και την γνώση, οι φιναλίστ παρουσίασαν το νικητήριο κοκτέιλ του εθνικού τους διαγωνισμού, ενώ μετά τους τέθηκαν ερωτήσεις για τα Reserve Brand spirits τα οποία χρησιμοποίησαν και την λογική που τα επέλεξαν.

telis_2

 

Dimitrios Zappas

President of HBA