Αποστολή – Όραμα ΕΜΕ

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο για τους επαγγελματίες Μπαρτέντερς & Μπαρλέϊντις από όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1990 και αποστολή του είναι η διαρκής αναβάθμιση του κλάδου Bartending και η επαγγελματική ανάπτυξη των μελών του.
Αποτελεί τον επίσημο φορέα του κλάδου στην Ελλάδα και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μπαρτέντερ (International BartendersAssociation, IBA) από το 1993. Η αποκλειστική αντιπροσώπευση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπαρτέντερς (ΙΒΑ) στην Ελλάδα δίνει την δυνατότητα στην ΕΜΕ να διενεργεί εθνικούς διαγωνισμούς και πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τα διεθνή πρότυπα, μεταφέροντας έτσι πολύτιμη τεχνογνωσία στην ελληνική κοινότητα bartending και σε όσους ενδιαφέρονται για την τεχνική μπαρ, flair και mixology.

Κυρίαρχο στοιχείο στη φιλοσοφία της ΕΜΕ είναι ο σεβασμός στον Μπαρτέντερ /Μπαρλέϊντι και η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τις ανάγκες του.

Στους στόχους της είναι:

 • Η ανάπτυξη ενός πανελλήνιου δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.
 • Η διατήρηση μιας ενιαίας πολιτικής για την υγιεινή και ασφάλεια στον μπαρ, την υπεύθυνη κατανάλωση του αλκοόλ και την προστασία ενάντια στα νοθευμένα ποτά και τον αλκοολισμό.
 • Η στενή συνεργασία με συναφείς φορείς και εταιρείες επιδιώκοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα για τα μέλη και την ποιότητα στον κλάδο γενικότερα.
 • Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας η οποία αποτελεί δε, βασική αρχή στην συνείδηση της ΕΜΕ.

Όραμα της ΕΜΕ είναι η ηγετική παρουσία στον χώρο του Bartending και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του επαγγέλματος μέσω δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο μπαρ.

 

 • ανδρεας

  Καλησπερα θέλω να κανω μια ερώτηση άμα γίνονται σεμινάρια της ΗΒΑ στην Κύπρο

  • Dimitris Zappas

   Καλησπέρα Ανδρέα, σεμινάρια στη Κύπρο πραγματοποιεί η Κυπριακή Ένωση Bartenders CBA η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης μπορείς να βρεις πληροφορίες στη σελίδα της CBA στο facebook και από το πρόεδρο της τον κυρ. Κωνσταντίνο Πισηία