Συμμαχία Ελλάδας-Βουλγαρίας στους εθνικούς διαγωνισμούς μπαρτέντερ

Η Ελλάδα συμμετείχε για μια ακόμη φορά στην κριτική επιτροπή του Βουλγαρικού Διαγωνισμού Κοκτέιλ που έγινε στην Βάρνα στις 19-20/4/2011. Μετά από πρόσκληση του προέδρου κ.Penchev και δεδομένης της μακροχρόνιας φιλίας που συνδέει του δύο συλλόγους, ο πρόεδρος της ΕΜΕ επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό συνοδευόμενος από τον Αποστόλη Μπαλαμάτσια, μέλος της ΕΜΕ και στέλεχος στην διοργάνωση των Πανελλήνιων διαγωνισμών.

Οι έλληνες συμμετείχαν στην επιτροπή γευσιγνωσίας η οποία αποτελούνταν από τον κ.Gache πρόεδρο της ΡΟυμανικής ένωσης, κ.Filip πρόεδρο της FYROM, κα.Meri μέλος του ΔΣ της Εσθονικής ένωσης, κ.Michael πρόεδρο της ένωσης Sommelier Βουλγαρίας, κο.Bouton εκπρόσωπο της χορηγού Monin.

bulgaria3

 

Η διήμερη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και νικητές αναδείχθηκαν οι Basil Kolev στην κατηγορία Classic και Tihomir Mihaylov στο Flair, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Βουλγαρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IBA στην Πολωνία.
Οι δύο πρόεδροι των ενώσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας αφού αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς υποσχέθηκαν την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση των συμφερόντων του κλάδου και των επαγγελματιών μπαρτέντερς.

bulgaria1

 

 

Dimitrios Zappas

President of HBA