Skinos Mediterranean Cocktails Challenge

“Δημιούργησε το απόλυτο μεσογειακό κοκτέιλ..”. Ο Skinos και η ΕΜΕ σε προσκαλούν να λάβεις μέρος στο Mediterranean Cocktails Challenge και να ζήσεις τη μοναδική εμπειρία του Tales of the Cocktail στη Νέα Ορλεάνη. Πληροφορίες:myskinos.com
Ο διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος. Ο διαγωνισμός φιλοξενείται στο γνωστό μπαρ της Αγ.Παρασκευής, Da Vinci. Παρακαλούνται οι διαγωνιζόμενοι να προσέλθουν την Δευτέρα 6/6/11 ώρα 11:30 για τον προκριματικό γύρο με τα υλικά και τον εξοπλισμό τους. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μπαρ την επόμενη μέραΤρίτη 7/6/11 ώρα 19:30.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Συμμετοχή
Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι πρέπει να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά έως 01/05/2011 στοwww.myskinos.com την Αίτηση συμμετοχής με τα στοιχεία του/της διαγωνιζόμενου/ης μία ψηφιακή φωτογραφία και την πρωτότυπη signature συνταγή του/της.

Προκριμάτικος
Όλες οι συμμετοχές που τηρούν τους όρους του διαγωνισμού θα διαγωνιστούν στον Προκριματικό γύρο 6/6/2011 και οι έξι (6) πρώτοι σε βαθμολογία από την γευσιγνωσία του κοκτέιλ (σε άρωμα, χρώμα, γεύση) και την παρουσίαση θα προκριθούν στον Τελικό γύρο 7/6/2011 από όπου θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι τρείς (3) νικητές.

Οι συμμετοχές που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της παρούσας προκήρυξης θα ακυρώνονται αυτομάτως από την διαδικασία.

Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στον ιστοχώρο www.myskinos.com και στο www.hba-net.gr  της ΕΜΕ.

Τελικός
Οι έξι (6) φιναλίστ του διαγωνισμού θα διαγωνισθούν σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού στο τελικό όπου η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρείς (3) νικητές του διαγωνισμού.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν bartenders άνω των δεκαωκτό (18) ετών απο όλο τον κόσμο.
2. Ο διαγωνισμός τηρεί τους κανόνες της EME και σκοπό έχει την ανακήρυξη των καλύτερων μεσογειακών κοκτέιλς μεSkinos mastiha spirit.
3. Η κατηγορία του διαγωνισμού είναι ανοικτή και περιλαμβάνει την παρασκευή ενός signature cocktail -πρωτότυπης συνταγής με τα φαγώσιμα και διεθνώς αποδεκτά προϊόντα.
4. Τα ποτήρια που θα χρησιμοποιηθούν είναι: Martini Cocktail Glass 16cls, Old Fashioned 24cls, Highball Long drink 40cls και το σύνολο των συστατικών θα κυμαίνεται μεταξύ 7 και 30cls.
5. Η συνταγή μπορεί να περιέχει έως και 6 (έξι) συστατικά συμπεριλαμβανομένων σταγόνων (drops, dashes, twist, zeste, κτλ), ψεκασμών (spray vapour, sprinkle), σκόνης ή άλλων προϊόντων μέσα στο ποτό.
6. Η ποσότητα των αλκοολούχων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 7 cls.
7. Τα συστατικά της συνταγής είναι ελεύθερη επιλογή των διαγωνιζομένων και θα πρέπει να είναι φαγώσιμα και διεθνώς αποδεκτά. Οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθεύονται τα υλικά τους ενώ τα homemade σιρόπια, infusions, bitters και οι φρέσκοι χυμοί φρούτων μπορούν να παρασκευάζονται ενώπιον της επιτροπής στον χώρο προετοιμασίας ή στην σκηνή.
8. Στα συστατικά, θα πρέπει να περιέχεται Skinos Mastiha spirit σε ποσότητα τουλάχιστον 3cls.
9. Το όνομα του cocktail πρέπει να έχει σχέση με την συνταγή (χρώμα, συστατικά, γαρνιτούρα, γεύση) ή το θέμα του διαγωνισμού που είναι τα Mediterranean cocktails. Άσεμνα ονόματα δεν θα επιτραπούν ενώ επιτρέπεται η χρήση και ξένης γλώσσας.
10. Μόνο μία βάση Αλκοόλ είναι αποδεκτή ενώ απαιτούνται δύο τουλάχιστον αλκοολούχα ποτά για την συνταγή.
11. Για την παρασκευή της συνταγής μπορούν χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε διεθνώς αποδεκτή μέθοδος ανάμιξης.
12. Οι ποσότητες των συστατικών της συνταγής θα εκφράζονται σε cl με υποδιαίρεση το 0,5 cl (1cl=10ml). Η χρήση της μεζούρας κατά την παρασκευή είναι υποχρεωτική. Οι μεζούρες που θα είναι διαθέσιμες από την ΕΜΕ θα είναι των 4 και 2 cls.
13. Χρονικό όριο 6 (έξι) λεπτά για 4 ποτά.
14. Η γαρνιτούρα πρέπει να είναι μόνο από φρούτα, λαχανικά μπαχαρικά, βρώσιμα άνθη και αρωματικά βότανα (και όσα προέρχονται από αυτά δηλ. φύλλο, μίσχος και κουκούτσι). Η προετοιμασία της θα γίνεται σε ειδικό χώρο, με χρονικό όριο δεκαπέντε (15) λεπτών και δεν μπορεί να έρθει έτοιμη. Τα υλικά και τα φρούτα θα πρέπει να προσκομίσουν οι διαγωνιζόμενοι μόνοι τους.
15. Η γαρνιτούρα θα τοποθετείται στα ποτήρια μόνο μετά την παρασκευή τους στην σκηνή.
16. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει αρμόδια είναι η Επιτροπή του διαγωνισμού και κάθε απόφασή της θα είναι τελική. Κάθε συνταγή θα εγκρίνεται από την ΕΜΕ και την CONCEPTS ΕΠΕ πριν από τον Διαγωνισμό.
17. Οι διαγωνιζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους εργαλεία bar για την παρασκευή των ποτών.
18. Η αποκλειστικότητα των συνταγών των διαγωνιζομένων παραχωρείται από αυτούς στον διοργανωτή.
19. Τρόπος βαθμολόγησης των διαγωνιζομένων & ανακήρυξη νικητών:
19.1. Η σειρά της ακολουθίας του διαγωνισμού θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης πριν από τον διαγωνισμό. Οι διαγωνιζόμενοι που δεν θα είναι παρόντες θα αποκλείονται.
19.2. Δεν θα υπάρχει περιορισμός ένδυσης (no dress code) για τους διαγωνιζόμενους. Απαγορεύεται όμως κάθε είδους προβολή (με διακριτικά ή αναφορά) προϊόντων ή υπηρεσιών πέραν των χορηγών και υποστηρικτών του διαγωνισμού χωρίς την σύμφωνη γνώμη της οργανωτικής επιτροπής.
19.3. Όλοι οι μπαρτέντερς θα διαγωνιστούν στον Προκριματικό γύρο και οι έξι (6) πρώτοι σε βαθμολογία από την γευσιγνωσία του κοκτέιλ (σε άρωμα, χρώμα, γεύση) και την παρουσίαση θα συνεχίσουν στον Τελικό από όπου θα ανακηρυχθεί ο νικητής. Σε περίπτωση ισοψηφίας χρησιμοποιείται η καλύτερη βαθμολογία στην γενική εντύπωση. Εάν υπάρχει ακόμη ισοψηφία χρησιμοποιείται η καλύτερη βαθμολογία στην γεύση. Τέλος, εάν υπάρχει και πάλι ισοψηφία, γίνεται κλήρωση για τους νικητές.
19.4. Κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει στη διάθεσή του έξι (6) λεπτά για να παρασκευάσει τέσσερα (4) ίδια signature cocktails από πρωτότυπη συνταγή με βάση το Skinos mastiha spirit τα οποία θα αξιολογηθούν από τους κριτές γεύσης.
19.5. Στον Τελικό γύρο θα υπάρξει επιπλέον αξιολόγηση της τεχνικής παρουσίασης του cocktail. Κάθε διαγωνιζόμενος στον Τελικό γύρο θα πρέπει να παρασκευάσει πέντε (5) ίδια cocktails για να βαθμολογηθεί και πάλι από τους Κριτές Γεύσης και το ένα (1) θα μείνει στο display των cocktails για επίδειξη στο κοινό. Η βαθμολογία του Προκριματικού γύρου δεν θα προστίθεται σε αυτήν του Τελικού γύρου.
19.6. Απονέμονται τρία (3) βραβεία για τους διαγωνιζόμενους που συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους κριτές στην παρουσίαση και τα χαρακτηριστικά των κοκτέιλ (Χρώμα, Άρωμα, Γεύση, Εμφάνιση). 1ος νικητής για το «καλύτερο μεσογειακό κοκτέιλ της Χρονιάς 2011» (best Mediterranean Cocktail of the Year 2011), 2ος νικητής, 3ος νικητής.
20. Κριτήρια βαθμολόγησης:
20.1. Τεχνική παρουσίασης cocktail: Δημιουργικότητα εκτέλεσης, επαρκής προφορική αιτιολόγηση έμπνευσης συνταγής, επαφή με το κοινό, σύνδεση με το θέμα του διαγωνισμού “Mediterranean Cocktails Challenge”, χρήση αγγλικής γλώσσας
20.2. Γευστική βαθμολόγηση cocktail: Εμφάνιση-χρώμα, άρωμα. γεύση, ισορροπία, γαρνιτούρα, γενική εντύπωση, πρωτοτυπία συνταγής, συσχέτιση ονόματος
20.3. Σε περίπτωση ισοψηφίας χρησιμοποιείται η καλύτερη βαθμολογία στην γενική εντύπωση. Εάν υπάρχει ακόμη ισοψηφία χρησιμοποιείται η καλύτερη βαθμολογία στην γεύση. Τέλος, εάν υπάρχει και πάλι ισοψηφία, γίνεται κλήρωση για τους νικητές.
21. Βραβεία:
21.1. 1ο Βραβείο : Συμμετοχή στο διεθνές meeting στην Νέα Ορλεάνη ΗΠΑ “Tales of the cocktails”. (καλύπτονται αεροπορικά εισητήρια οικονομικής θέσης, διαμονή 4 νυχτών σε ξενοδοχείο 4* & δικαιίωμα εισόδου)
21.2. 2ο Βραβείο : Pro-Boston Roll με 16 εργαλεία για επαγγελματίες bartenders και προϊόντα της εταιρείας.
21.3. 3ο Βραβείο : Pro-Boston Roll με 16 εργαλεία για επαγγελματίες bartenders και προϊόντα της εταιρείας..
22. Κριτές: Η κριτική επιτροπή αποτελείται απο 4 μέλη.
23. Η διοργανώτρια εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει αυτοβούλως σε αλλαγή των όρων του διαγωνισμού ή ακόμα και ακύρωσή του εφόσον συντρέχουν εύλογοι λόγοι με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στον δικτυακό τόπο www.myskinos.com.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Concepts trade & marketing company
Μεσολογγίου 16, Πειραιάς
TK. 185 45
τηλ: +30 210 41 000 11
fax: +30 210 41 306 47
e-mail: info@concepts.gr

 

Dimitrios Zappas

President of HBA