Stella Artois Greek Draught Master 2011

Ο καλύτερος διαγωνισμός μπύρας επιστρέφει και πάλι, ανανεωμένος και πιο λαμπερός. Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 στις 13:30 στο “Μπύρα-Μπύρα”, Θεμιστοκλέους 150 στον Πειραιά, υποδεχόμαστε τον Master trainer της Inbev, Frederick Boreckhoven, για την μέρα εκπαίδευσης των διαγωνιζομένων και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 ο μεγάλος εθνικός διαγωνισμός  στην οικία του Βέλγου Πρέσβη στο Παλαιό Ψυχικό, για την ανάδειξη του Greek Draught Master 2011που θα μας εκπροσωπήσει στο Buenos Aires στο Παγκόσμιο γεγονός της Stella Artois. 

Stella Artois Greek Draught  Master Competition 2011 ®
Κανόνες

Άρθρο 1
Ο διαγωνισμός Stella Artois Greek Draught Master Competition διοργανώνεται από την ΑΜΒΥΞ ΑΕ υπό την αιγίδα της ΕΜΕ.

Άρθρο 2
Το αντικείμενο του διαγωνισμού Draught Master 2011 είναι να επιλέξει και να βραβεύσει τον καλύτερο draught beer server σύμφωνα με το Stella Artois 9 Step Pouring Ritual. Οι διαγωνιζόμενοι νικητές θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο διαγωνισμό αφού κερδίσουν τον Ελληνικό διαγωνισμό. Οι διαγωνιζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μια δοκιμασία, η οποία αποτελείται από 2 μέρη, μπροστά από μια ομάδα επαγγελματιών κριτών, των οποίων η απόφαση είναι καθοριστική. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι οι οποιοι συμμετέχουν στον διαγωνισμό πρέπει να είναι άνω των 21 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα να “ταξιδέψουν” στη χώρα που θα διοργανωθεί ο τελικός και δεν πρέπει να έχουν διαγωνιστεί σε προηγούμενο World Draught Master παγκόσμιο τελικό.

Άρθρο 3 : Δήλωση συμμετοχής – Πληροφορίες
Ο Ελληνικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου 2011. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσέλθουν στην ημέρα εκπαίδευσης στις 14 Ιουνίου 2011 στον χώρο του διαγωνισμού στην Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής και να το αποστείλουν έως 30 Μαϊου 2011 ώρα 12:00 με email στο info@hba-net.gr ή φαξ στο 2106148357 ή ταχυδρομικά στην : Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος, Τ.Θ.4117, Αθήνα 10210. Πληροφορίες διαγωνισμού: κ.Στεφανακίδης, 6937516502 www.hba-net.gr Πληροφορίες προϊόντος και διοργανωτή: www.amvyx.gr

Άρθρο 4: Χώρος διεξαγωγής
Ο χώρος διεξαγωγής του διαγωνισμού θα οριστεί για την Αθήνα δύο εβδομάδες πριν την εκδήλωση

Άρθρο 5: Περιγραφή Διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός θα οργανωθεί σε δύο βασικά στάδια
– την ημέρα εκπαίδευσης (pre-event training) πριν από την εκδήλωση, στις 14 Ιουνίου στην Αθήνα και
– την ημέρα του διαγωνισμού (competition) στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα.

A) Training
Τοποθεσία : Αθήνα
Αριθμός διαγωνιζομένων: βασισμένος στις συμμετοχές
Η ημέρα εκπαίδευσης περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με την κύρια εκδήλωση, πρόβες, εξάσκηση και δε θα περιλαμβάνει ζωντανό κοινό.
Η όλη εκδήλωση θα φωτογραφηθεί και κινηματογραφηθεί και όλοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να συμφωνήσουν να λάβουν μέρος στην ταινία.
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να συμφωνήσουν ότι η Stella Artois έχει πλήρη δικαιώματα χρήσης των βίντεο μετά το γεγονός.
Η σειρά και η ομάδα στην οποία οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν θα οργανώνονται αλφαβητικά
Αυτή η διάταξη θα παραμείνει στους διαγωνιζόμενους σε όλο το διαγωνισμό.

Β) Διαγωνισμός
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις δοκιμασίες που αφορούν την τελετή σερβιρίσματος Stella Artois Draught (9 step Pouring Ritual).

Απαιτήσεις – 9 Step Pouring Ritual
Κάθε συμμετέχων θα πάρει τη θέση του πίσω από το μπαρ του διαγωνισμού.
Ο χρόνος κάθε διαγωνιζομένου θα ξεκινά επίσημα αφού έχει τοποθετηθεί πίσω από την μπάρα και ο παρουσιαστής ανακοινώσει την έναρξη του γύρου.
Κάθε συμμετέχων θα πρέπει μέσα σε 3 λεπτά να:
Πλύνει και ξεπλύνει τα απαιτούμενα ποτήρια, προκειμένου να σερβίρει δύο (2) Stella Artois ®
Να σερβίρει δύο Stella Artois σε ποτήρια μπίρας Stella Artois των 33cl χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά το 9-Step Pouring Ritual (όπου η «κεφαλή» της μπίρας από το πρώτο ποτήρι πρέπει να κοπεί, ενώ η δεύτερη σερβίρεται. Στο τέλος, οι 2 μπίρες πρέπει να είναι ίσες)
Σερβίρει τις δύο Stella Artois ® στα επιλεγμένα μέλη της κριτικής επιτροπής

– Τέσσερις κριτές θα κρίνουν την παρουσίαση των δύο (2) Stella Artois και το 9 Step Pouring Ritual

τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι :

ΕΜΕ (Κ. Καραουλάνης)
Frederick Boreckhoven (Inbev –θα κάνει και την εκπαίδευση)
Θύμιος Βούλγαρης
Ιωάννα Ανδριοπούλου

Αξιολόγηση
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από μέλη της κριτικής επιτροπής από τους οποίους κάποιοι θα στέκονται στο μπαρ των διαγωνιζόμενων και άλλοι θα κάθονται στο τραπέζι της Κριτικής Επιτροπής.
Τα  μέλη της κριτικής επιτροπής θα βαθμολογήσουν τους διαγωνιζόμενους σύμφωνα με τα κριτήρια που περιγράφονται στο δελτίο αξιολόγησης (Semi Final score pad 2011) της Stella Artois, το οποίο έχει πλέον απλοποιηθεί και χαρακτηρίζει με:
0    εάν σημαντικά στοιχεία δεν έχουν ολοκληρωθεί επαρκώς
1 – 5  εάν μερικά στοιχεία ολοκληρωθούν ικανοποιητικά, αλλά ορισμένα δεν έχουν ολοκληρωθεί ικανοποιητικά.
6 – 9 – εάν τα περισσότερα στοιχεία έχουν ολοκληρωθεί επαρκώς αλλά  1 ή δύο δεν έχουν ολοκληρωθεί επαρκώς
10 εάν όλα  τα στοιχεία έχουν ολοκληρωθεί τέλεια
Κάθε διαγωνιζόμενος έχει τρία λεπτά προθεσμία για την ολοκλήρωση των απαιτήσεων. Κάθε διαγωνιζόμενος που αποτυγχάνει να ολοκληρώσει τις απαιτήσεις μέσα σε τρία λεπτά θα χάσει 2 βαθμούς ανά δευτερόλεπτο μετά τη λήξη του χρόνου.
Ο μέσος όρος των επιμέρους βαθμολογιών των μελών της κριτικής επιτροπής θα δοθεί στον υποψήφιο.
Οπτικοακουστική στήριξη θα είναι διαθέσιμη στο καθιστό μέλος της κριτικής επιτροπής, με τη βοήθεια μιας οθόνης. Κάμερα θα αιχμαλωτίζει τις κινήσεις κάθε διαγωνιζόμενου ώστε τα μέλη της κριτικής επιτροπής και το κοινό να μπορούν να είναι κοντά στη δράση.
Ο μέσος όρος βαθμολογίας των μελών της κριτικής επιτροπής θα δοθεί ως βαθμολογία στον υποψήφιο.
Δείτε το παράρτημα βαθμολόγησης 1.3 , για τα κριτήρια βαθμολόγησης του Τελικού σταδίου.

Άρθρο 6
Στο τέλος του διαγωνισμού θα ορισθεί ο καλύτερος υποψήφιος και θα κερδίσει ως βραβείο την συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό της ABInBev Buenos Aires με όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής καλυμμένα.
Ο νικητής
Επιπλέον ο νικητής ορίζεται τιμώμενος από την ΑΜΒΥΞ. Ο υποψήφιος θα πρέπει να συμμετέχει στο επόμενο Greek Draught Master προκειμένου να μοιραστεί τις εμπειρίες του με νέους διαγωνιζόμενους.
Αν για οποιοδήποτε λόγο ο νικητής του διαγωνισμού δεν είναι σε θέση να τηρήσει την τιμητική θέση, τότε ο διαγωνιζόμενος που τερμάτισε στη δεύτερη θέση θα κληθεί να λάβει τη θέση.

Στην περίπτωση που είναι και ο τελικός νικητής του Διεθνή Διαγωνισμού στο Buenos Aires τότε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο τιμώμενος νικητής θα αναμένεται να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της εταιρείας γύρω από το σερβίρισμα της Draught Stella Artois, όπως επίσης και σε  Μάρκετινγκ δραστηριότητες όπου αυτό είναι δυνατό, με όλα τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης καλυμμένα και ανάλογη ημερήσια αποζημίωση. Ο υποψήφιος θα πρέπει να συμμετέχει στο επόμενο Greek Draught Master προκειμένου να μοιραστεί τις εμπειρίες του με νέους διαγωνιζόμενους.
Αν για οποιοδήποτε λόγο ο νικητής του διαγωνισμού δεν είναι σε θέση να τηρήσει την τιμητική θέση, τότε ο διαγωνιζόμενος που τερμάτισε στη δεύτερη θέση θα κληθεί να λάβει τη θέση.

Άρθρο 7
Όλοι οι συμμετέχοντες, είτε κερδίσουν ένα βραβείο είτε όχι, επιτρέπουν την ΑΜΒΥΞ και την Anheuser-Busch InBev και τους συνεργάτες της, να αναπαράγουν το όνομά τους, τη φωτογραφία ή την εικόνα τους, σε όλα τα υλικά επικοινωνίας ή σχετικό διαφημιστικό στήριξης που μπορεί να δημοσιεύεται γύρω από το χρόνο του συμβάντος ή στην μέλλον.
Τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο διαγωνισμό παρέχονται από την Anheuser-Busch InBev σε συνεργασία με την εισαγωγέα στην Ελλάδα, ΑΜΒΥΞ. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την απόκτηση όλων τον απαραιτήτων εγγράφων σχετικά με το ταξίδι τους στo Beunos Aires – Αργεντινή.

Άρθρο 8
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται την αποδοχή των επίσημων κανόνων ανταγωνισμού. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής θα είναι αποδεκτή από όλους. Δεν θα υπάρξουν ενστάσεις για την απόφαση που έλαβε η κιτική επιτροπή.

Άρθρο 9
Εάν, ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού, προσωπικές πληροφορίες για κάθε συμμετέχοντα είναι αποθηκευμένα σε μια βάση δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων, ισχύουν όλοι οι κοινοτικοί νόμοι και οδηγίες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι διαγωνιζόμενοι 2011:

ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΓΚΙΖΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΛΥΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΔΑΜΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΖΙΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΟΥΓΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΝΤΟΠΙΔΗ ΜΑΤΙΝΑ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΠΕΞΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΤΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΖΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΑΡΑΦ ΕΛ ΝΤΙΝ
ΣΚΑΡΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΠΥΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΑΜΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

wdm_logo_2_

Dimitrios Zappas

President of HBA