Young bartenders vol.6 -2013
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 28 Μαίου ο 6ος Young Bartenders Competition της ΕΜΕ με χορηγό την εταιρία Bacardi Hellas, στο Bungalow White Club Restaurant , Μεγ. Αλεξάνδρου 10 στη Θεσσαλονίκη.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν bartenders από ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας από 18-28 χρόνων, πού εργάζονται σε μπαρ είτε είναι σπουδαστές ή απόφοιτοι τουριστικών σχολών με εκπαίδευση στο μπαρ.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 32 barmen και μία barlady, από Πάτρα, Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Γιαννιτσά και φυσικά Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Metropolitan Hotel, Βασ. Όλγας 65 με την παρουσίαση της Κίνησης Πολιτών «Νηφάλιοι» για την υπεύθυνη κατανάλωση Αλκοόλ, στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι παρακολούθησαν σεμινάριο της εταιρίας Bacardi Hellas για τα προϊόντα της εταιρίας και συνεχίστηκε με παρουσίαση κλασσικών συνταγών με Bacardi rums στο Bungalow White Club Restaurant.
Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογήθηκαν στην τεχνική κατάρτιση τους, κατά την παρασκευή ενός κλασσικού κοκτέιλ «Bacardi Mai Tai» από τους τεχνικούς κριτές, μέλη της ΕΜΕ: Αθανάσιο Αγριόπουλο – Διευθυντή Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας, Χρήστο Φραγκοτσινό – Operation Manager Eagles Hotel, Μιχάλη Κουτσοσάββα Bartender -Εκπαιδευτή ΕΜΕ και Δημήτριο Ζάππα Bartender -Εκπαιδευτή ΕΜΕ. Επίσης και σε μία πρωτότυπη δική τους συνταγή με βάση τα Bacardi Rums, από την Επιτροπή Γευσιγνωσίας την οποία αποτελούσαν οι: Γαλανός Βασίλης – Γευσιγνώστης, Στέφανος Κόγιας – sommelier, Γιάννης Κέδες Bartender – Bar owner και Νικόλαος Μπάκουλης – Bartender.
Υποστηρικτές προϊόντων του διαγωνισμού, εκτός της χορηγού εταιρίας Bacardi Hellas, ηταν και οι ΑΜΒYΞ Α.Ε.( Marie Brizard), Στέλιος Γιαννίκας ΑΕΒΕ (Boiron Fruit Purees),ABEK AE (B-ravi,Hausbrandt,Avec Teas, Da vinci syrups), Αφοι Τσακνάκη(Pointhier Puree,Funkin puree,Mixer,Maison meneau, PURΑ Blue Agave Syrup), Le Bon Gourmet(Finest call,Coco real, stirling syrups, Rubyred).
Πρώτος νικητής ο Ηλίας Παπάζογλου με το UN TE ARDIENTE ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
Όνομα Signature Cocktail: UN TE ARDIENTE
- 4 cls BACARDI 8annos, BACARDI HELLAS
- 2 cls BACARDI OAKHEART, BACARDI HELLAS
- 3 cls Σιρόπι Από Τσάι”CHAI TEA”1/1, AVEK – PREMIUM LOOSE TEA
- 2 cls Lime Juice, Fresh
- Έλαια πορτοκαλιού – squeezed orange zest
- ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ Κανέλα, Πορτοκάλι
- ΜΕΘΟΔΟΣ Shake
- ΠΟΤΗΡΙ Vintage Cocktail 28 cls
————————————————————————————————————–
Δεύτερος νικητής ο Χρήστος Κωνσταντινίδης με το
POCKET ROCKET ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Όνομα Signature Cocktail: POCKET ROCKET |
||
6 cls |
BACARDI OAKHEART | BACARDI HELLAS |
1,5 cls |
VANILLA, DA VINCI SYRUP | AVEK – DA VINCI SYRUPS |
1 cls |
White Balsamic Vinegar | – |
3 pcs |
Rocket Leaves, Fresh | – |
3 cls |
GINGER ALE | – |
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ | Μαρούλι, Λαδί, Μουστάρδα, Φράουλα, Ρόδι, Αλάτι | |
ΜΕΘΟΔΟΣ | Shake | |
ΠΟΤΗΡΙ | Vintage Cocktail 17 Cls |
———————————————————————————————————————-
Τρίτος νικητής ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης με το CINNAMON VELVET
ΚΕΧΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | ||
Όνομα Signature Cocktail: CINNAMON VELVET |
||
4 cls |
BACARDI SUPERIOR | BACARDI HELLAS |
3 cls |
VANIILIA DE MADAGASCAR | MARIE BRIZARD |
2,5 cls |
CINNAMON, DA VINCI SYRUP | AVEK – DA VINCI SYRUPS |
2 cls |
Lemon Juice, Fresh | – |
2 Tea spoon |
Yogurt full fat | |
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ | ΦΡΕΣΚΑ ΒΥΣΣΙΝΑ, ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΙΚ ΒΑΝΝΙΛΙΑ | |
ΜΕΘΟΔΟΣ | Shake | |
ΠΟΤΗΡΙ | Coupe Cocktail, 14 cls |
Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού έλαβε ως βραβείο από τη χορηγό εταιρεία Bacardi Hellas, δωρεάν συμμετοχή στο Σεμινάριο Αποσταγμάτων WSPC 2013, ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής έλαβαν ως βραβείο ένα Bacardi Home Party Box
Εδώ το αρχείο της βαθμολογίας
Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει σε ebook βιβλίο με όλους τους διαγωνιζόμενους και τις συνταγές τους.
Διαβάστε εδώ τις συνεντεύξεις των νικητών
Δείτε εδώ το video clip από το διαγωνισμό