Young bartenders vol.6 -2013

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 28 Μαίου  ο 6ος Young Bartenders Competition της ΕΜΕ με χορηγό την εταιρία Bacardi Hellas, στο Bungalow White Club Restaurant , Μεγ. Αλεξάνδρου 10 στη Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν bartenders από ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας από 18-28 χρόνων, πού εργάζονται σε μπαρ είτε είναι σπουδαστές ή απόφοιτοι τουριστικών σχολών με εκπαίδευση στο μπαρ.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 32 barmen και μία barlady, από Πάτρα, Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Γιαννιτσά και φυσικά Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Metropolitan Hotel, Βασ. Όλγας 65 με την παρουσίαση της Κίνησης Πολιτών «Νηφάλιοι» για την υπεύθυνη κατανάλωση Αλκοόλ, στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι παρακολούθησαν σεμινάριο της εταιρίας  Bacardi Hellas για τα προϊόντα της εταιρίας και συνεχίστηκε με παρουσίαση κλασσικών συνταγών με Bacardi rums στο  Bungalow White Club Restaurant.

Οι  διαγωνιζόμενοι αξιολογήθηκαν  στην τεχνική κατάρτιση  τους, κατά την  παρασκευή ενός κλασσικού κοκτέιλ «Bacardi Mai Tai» από τους τεχνικούς κριτές, μέλη της ΕΜΕ: Αθανάσιο Αγριόπουλο – Διευθυντή Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας, Χρήστο Φραγκοτσινό – Operation Manager Eagles Hotel, Μιχάλη Κουτσοσάββα Bartender -Εκπαιδευτή ΕΜΕ και Δημήτριο Ζάππα Bartender -Εκπαιδευτή ΕΜΕ. Επίσης και σε μία πρωτότυπη δική τους συνταγή με βάση τα Bacardi Rums, από την Επιτροπή Γευσιγνωσίας την οποία αποτελούσαν οι: Γαλανός Βασίλης – Γευσιγνώστης, Στέφανος Κόγιας – sommelier, Γιάννης Κέδες Bartender – Bar owner και Νικόλαος Μπάκουλης –  Bartender.

Υποστηρικτές προϊόντων του διαγωνισμού, εκτός της χορηγού εταιρίας  Bacardi Hellas, ηταν και οι ΑΜΒYΞ Α.Ε.( Marie Brizard), Στέλιος Γιαννίκας ΑΕΒΕ (Boiron Fruit Purees),ABEK AE (B-ravi,Hausbrandt,Avec Teas, Da vinci syrups), Αφοι Τσακνάκη(Pointhier Puree,Funkin puree,Mixer,Maison meneau, PURΑ Blue Agave Syrup),  Le Bon Gourmet(Finest call,Coco real, stirling syrups, Rubyred).

Πρώτος νικητής ο Ηλίας Παπάζογλου με το UN TE ARDIENTE  ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ

Όνομα Signature  Cocktail: UN TE ARDIENTE

  • 4 cls BACARDI 8annos, BACARDI HELLAS
  • 2 cls BACARDI OAKHEART, BACARDI HELLAS
  • 3 cls Σιρόπι Από Τσάι”CHAI TEA”1/1, AVEK – PREMIUM LOOSE TEA
  • 2 cls Lime Juice, Fresh
  • Έλαια πορτοκαλιού – squeezed orange zest
  • ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ Κανέλα, Πορτοκάλι
  • ΜΕΘΟΔΟΣ    Shake
  • ΠΟΤΗΡΙ    Vintage Cocktail 28 cls

papazoglou2

————————————————————————————————————–

Δεύτερος  νικητής ο Χρήστος Κωνσταντινίδης με το

POCKET ROCKET ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όνομα Signature  Cocktail: POCKET ROCKET

6 cls

BACARDI   OAKHEART BACARDI HELLAS

1,5 cls

VANILLA, DA VINCI SYRUP AVEK – DA VINCI SYRUPS

1 cls

White Balsamic Vinegar

3 pcs

Rocket Leaves, Fresh

3 cls

GINGER ALE
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ Μαρούλι, Λαδί, Μουστάρδα, Φράουλα, Ρόδι, Αλάτι
ΜΕΘΟΔΟΣ Shake
ΠΟΤΗΡΙ Vintage Cocktail 17 Cls

konstantinidis2

———————————————————————————————————————-

Τρίτος  νικητής ο Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης με το CINNAMON VELVET

ΚΕΧΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όνομα Signature  Cocktail: CINNAMON VELVET

4 cls

BACARDI SUPERIOR BACARDI HELLAS

3 cls

VANIILIA DE MADAGASCAR MARIE BRIZARD

2,5 cls

CINNAMON, DA VINCI SYRUP AVEK – DA VINCI SYRUPS

2 cls

Lemon Juice, Fresh

2 Tea spoon

Yogurt full fat
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΦΡΕΣΚΑ ΒΥΣΣΙΝΑ, ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΙΚ ΒΑΝΝΙΛΙΑ
ΜΕΘΟΔΟΣ Shake
ΠΟΤΗΡΙ Coupe Cocktail, 14 cls

kexagiadakis3

 

Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού έλαβε ως βραβείο από τη χορηγό εταιρεία Bacardi Hellas, δωρεάν συμμετοχή στο Σεμινάριο Αποσταγμάτων WSPC 2013, ο δεύτερος  και ο τρίτος νικητής έλαβαν ως βραβείο ένα Bacardi Home Party Box

Εδώ το αρχείο της βαθμολογίας

Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει σε ebook βιβλίο με όλους τους διαγωνιζόμενους και τις συνταγές τους.

Διαβάστε εδώ τις συνεντεύξεις των νικητών

Δείτε εδώ το video clip από το διαγωνισμό

Dimitrios Zappas

President of HBA