Ο νικητής του 6ου Υoung 2013

Ένας ακόμα διαγωνισμός τελείωσε, όλοι αισθανθήκαμε ότι ήταν ο καλύτερος young  διαγωνισμός που έχει γίνει. Αυτό το γεγονός γεμίζει ευθύνη την οργανωτική επιτροπή γιά ακόμα πιό άρτια διοργάνωση στο μέλλον. Και εξιτάρει τους νέους bartenders να προσπαθήσουν του χρόνου να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις. Η εταιρία Bacardi Hellas έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία γιά ακόμα μία χρονιά συνεργασίας.

Ας δούμε τι απάντησαν στις ερωτήσεις μου οι τρείς νικητές:

Ηλίας Παπάζογλου,   το προφίλ του στο facebook

Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι 22 ετών, δουλεύει μόνο έξη μήνες στο μπάρ Σούσουρο, σπουδάζει στο Α.Π.Θ στη Γεωπονική  σχολή, και την εκπαίδευση του στο μπάρ την έχει αναλάβει ο Γιώργος Μακρόπουλος.

Έχεις λάβει ξανά μέρος σε διαγωνισμό? αν ναι σε ποιούς?: όχι πρώτη φορά.

Η ονομασία του cocktail «Un te ardiente» σημαίνει «Ένα καυτό τσάι»?: Ναι..! Η έμπνευση μου ήρθε από το aquardiente…και επειδή το κύριο χαρακτηριστικό του cocktail μου είναι το τσάι τροποποίησα λίγο την ονομασία του…

Το σιρόπι πως το φτιάχνεις? 300ml νερό, 300gr ζάχαρη, 70 gr τσάι….αυτά τα ανακατεύω για περίπου 4 λεπτά, σουρώνω και το σιρόπι είναι έτοιμο!

Πόσο διάστημα σου πήρε να σκεφτείς τη συνταγή και πιά ή μεθοδολογία της σκέψης στο να παντρέψεις μαζί τα υλικά της συνταγής σου? Περίπου ένα μήνα συνολικά μέχρις ότου  καταλήξω στο καλύτερο αποτέλεσμα…μου αρέσει ότι δοκιμάζω να έχει ισορροπία…στην περίπτωση μας ισορρόπησα το σιρόπι τσαγιού με τα ευδιάκριτα χαρακτηριστικά τόσο του spicy  Bacardi Oakheart όσο και του Bacardi 8 annos.

 

Όνομα Signature  Cocktail: UN TE ARDIENTE

4 cls

BACARDI 8annos BACARDI HELLAS

2 cls

BACARDI OAKHEART BACARDI HELLAS

3 cls

Σιρόπι Από Τσάι”CHAI TEA”1/1 AVEK – PREMIUM LOOSE TEA

2 cls

Lime Juice, Fresh
Έλαια πορτοκαλιού squeezed orange zest
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ Κανέλα, Πορτοκάλι
ΜΕΘΟΔΟΣ Shake
ΠΟΤΗΡΙ Vintage Cocktail 28 cls

 

Περιέγραψε μας την εμπειρία σου με λίγες λέξεις: α.πρίν από το διαγωνισμό και β. μετά το διαγωνισμό. Πριν από το διαγωνισμό ήταν πολύ ωραία δοκίμαζα συνέχεια..προπονήσεις, άγχος μερικές φορές και ψάξιμο..β)μετά ήταν συναρπαστικά το χαρήκαμε όλοι…περάσαμε πολύ ωραία….

Σαν πρώτος νικητής του διαγωνισμού young2013, πως αισθάνεσαι πίσω από τη μπάρα? έχει κάτι αλλάξει? Δεν έχουν αλλάξει τόσα πολλά…Ίσως ο κόσμος να είναι κάπως διαφορετικός όταν έρχεται και κάθετε στο bar μου….

Ποιό είναι το cocktail που σου αρέσει να σου παραγγέλνουν,  ποιό δε σου αρέσει και γιατί? Μου αρέσει να μου παραγγέλλουν το manhattan ένα διαχρονικό cocktail παρόλο που είναι απλό είναι τόσο εύγευστο…από την άλλη δεν μ αρέσουν τα frozen γενικά γιατί πιστεύω ότι αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του cocktail

Πως θα περιέγραφες το τέλειο πελάτη? Ο τέλειος πελάτης είναι αυτός που δίνει την ελευθερία στο Βartender να δημιουργήσει αλλά και δε φοβάται να δοκιμάσει!

Τι σου αρέσει περισσότερο στη δουλειά σου? Η επικοινωνία με τον κόσμο που έχω αλλά και ότι μπορώ να δοκιμάζω συνεχώς νέα πράγματα και να δημιουργώ…

“Ελληνική Bartending σκηνή”,  ποιές είναι οι απόψεις σου γι αυτή? Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει το υψηλό της επίπεδο μέσω διακρίσεων σε διαγωνισμούς παγκοσμίου επίπεδου….σε όλα αυτά βοηθά και η Ένωση Μπάρμεν η όποια έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες και αυτό δείχνει ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα….

 

 

 

Dimitrios Zappas

President of HBA