2nd Runnerup 6th Young 2013

Κεχαγιαδάκης Αλέξανδρος

 το προφίλ του στο facebook

 Ζεί στο Πειραιά, είναι 22 ετών, εργάζεται στο Boogie bar στο Xολαργό. Προϋπηρεσία 4 χρόνια, Έχει παρακολούθηση με επιτυχία όλα τα επίπεδα bartendingτης Bar Academy, και  Τiki seminar με τον Beachbum Berry στην Ιταλία.

 Έχεις λάβει ξανά μέρος σε διαγωνισμό? αν ναι σε ποιούς?: όχι πρώτη φορά

Πόσο διάστημα σου πήρε να σκεφτείς τη συνταγή και πιά ή μεθοδολογία της σκέψης στο να παντρέψεις μαζί τα υλικά της συνταγής σου?  Την είχα στο μυαλό μου πολλούς μήνες με σκοπό να την εντάξω στο κατάλογο του μαγαζιού που δουλεύω. Αρχική ιδέα ήταν να χτίσω πάνω στη κλασσική συνταγή του rum sour με τη προσθήκη γιαουρτιού για ποιό βελούδινη υφή και σώμα στο ποτό. Οπότε προσπάθησα να βρώ τις ανάλογες ποσότητες των συστατικών ούτως ώστε να μη κόβει το γιαούρτι στη τελική του μορφή, και να καλύψει τον έντονο γευστικό χαρακτήρα του.

Όνομα Signature Cocktail: CINNAMON VELVET

4 cls BACARDI SUPERIOR BACARDI HELLAS
3 cls VANIILIA DE MADAGASCAR MARIE BRIZARD
2,5 cls CINNAMON, DA VINCI SYRUP AVEK – DA VINCI SYRUPS
2 cls Lemon Juice Fresh
2 Tsp Yogurt full fat
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡA: ΦΡΕΣΚΑ ΒΥΣΣΙΝΑ, ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΙΚ ΒΑΝΝΙΛΙΑ
ΜΕΘΟΔΟΣ: Shake
ΠΟΤΗΡΙ: Coupe Cocktail, 14 cls

 

2nd runnerup_drink

Περιέγραψε μας την εμπειρία σου με λίγες λέξεις: α.πρίν από το διαγωνισμό και β. μετά το διαγωνισμό. Υπήρχε μεγάλο άγχος σχετικά με τη παρουσία μου και τη παρουσία του ποτού, με την άφιξη. Στη Θεσσαλονίκη το άγχος μου μεγάλωσε με τη συνειδητοποίηση της συμμετοχής μου μπροστά σε κοινό και σε κριτές. Ήταν πολύ απρόσμενο γιά μένα να πάρω τη τρίτη θέση, χωρίς να σημαίνει ότι δε πίστευα στο ποτό μου, και η πιό όμορφη στιγμή του διαγωνισμού αποδείχτηκε η στιγμή που πήρα συγχαρητήρια από τους συναγωνιζόμενους bartenders, τους κριτές και την εταιρία Bacardi Hellas.

 

Σαν τρίτος νικητής του διαγωνισμού young2013, πως αισθάνεσαι πίσω από τη μπάρα? έχει κάτι αλλάξει? Δε θεωρώ ότι έχει κάτι αλλάξει , η όρεξη για δημιουργία νέων συνταγών και η προσπάθεια μου να εξυπηρετώ τους πελάτες με το καλύτερο δυνατό τρόπο παραμείνει ίδια, σίγουρα έχω πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά μου για να μάθω και να δώ πράγματα στο χώρο του μπαρ.

Ποιό είναι το cocktail που σου αρέσει να σου παραγγέλνουν, ποιό δε σου αρέσει και γιατί? Μου αρέσει να παραγγέλνουν signature cocktails από το κατάλογο μας γιατί αισθάνομαι ότι οι κόποι μας για τη δημιουργία αυτών  των cocktailsέχει μεγάλη αποδοχή. Δεν έχω κάποιο ποτό να αναφέρω ότι δε μου αρέσει να φτιάχνω,  επειδή δουλειά μου είναι να παρασκευάζω  οποίο ποτό ικανοποιεί το πελάτη.

Πως θα περιέγραφες το τέλειο πελάτη? Τέλειος πελάτης για μένα είναι αυτός που κάθεται εμπρός μου γεμάτος θετική ενέργεια γιά διασκέδαση και έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε καινούργια ή παλιά γευστική πρόκληση.

Τι σου αρέσει περισσότερο στη δουλειά σου? Η δυνατότητα που μου δίνεται για δημιουργία νέων συνταγών και η πρόκληση να ξεπερνώ κάθε φορά τις προσδοκίες των πελατών.

“Ελληνική Bartending σκηνή”, ποιές είναι οι απόψεις σου γι αυτή? Τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη ανοδική πορεία. Οι έλληνες bartenders έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του ευρωπαϊκού κοινού, σε θέματα τεχνικής ,  γνώσεων, και φιλοξενίας. Η διοργάνωση πολλών διαφορετικών διαγωνισμών έχει βοηθήσει σε αυτή τη καλή πορεία, η δυνατότητα που δίνεται σε όλους τους bartenders της Ελλάδος, μέσα από αυτούς τους διαγωνισμούς, στο να δημιουργούν να ανταλλάζουν ιδέες και τεχνικές, παίζει καθοριστικό ρόλο.

Δημήτρης Ζάππας

Dimitrios Zappas

President of HBA