56th IBA Meeting’08 –World Cocktail &Flairtending Competition, Taiwan
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 56ο Διεθνές συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Bartenders της I.B.A., στην πόλη KAOHSIUNG, στις 22-27 Taiwan 2007.
Στα πλαίσια του συνεδρίου παράλληλα έλαβε χώρα και ο 33ος διαγωνισμός Cocktail στη κατηγορία pre-Dinner και το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flairtending. .
Η Krista Meri από την Εσθονία κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Cocktail (για δεύτερη συνεχόμενη φορά μια γυναίκα κερδίζει ένα παγκόσμιο τίτλο). Συνολικά 49 κορυφαίοι bartenders & barmaids από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Το Νικητήριο Cocktail του 33ου World Cocktail Competition 2007 “Golden Autumn”
•2 cl. Nemiroff Original
•2 cl. Extra Dry Martini
•1 barspoon Di Saronno
•1 cl. Monin Green Apple
•2 barspoon Monin Syrup
Γαρνίρισμα: μήλο, μούρο και κανέλλα
Μέθοδος παρασκευής: Shake
Ποτήρι: Cocktail
Ακολούθησε ο Fabbio Bacchi από την Ιταλία με το “Plus 39”, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Λετονός Andric Noreikis και το cocktail “Aerobois”.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις χώρες που πέρασαν στο τελικό από την Εσθονία, την Ιταλία, τη Λετονία ήταν και η Κύπρος (κατέλαβε την 6η θέση με 280 βαθμούς με το cocktail “Apple Blossom), Μεγάλη Βρετανία και η Σιγκαπούρη.
Νικητής τεχνικής κατάρτισης ο Karel Mayer από την Τσεχία.
Η elite των αγώνων ήταν το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flair, World Flairtending Competition.
Ο Danilo Oribe από την Uruguay αναδείχθηκε για 3η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής (πέρυσι στη Χαλκιδική ήταν 2ος) με το Cocktail “Taiwan Vice”.
Το νικητήριο cocktail του W.F.C. 2007 “Taiwan Vice”
•3 cl. Matrioshka Vodka)
•0,75 cl. Bitter Campari
•0,75 cl. Galliano
•6 cl. χυμό γκρέιπφρουτ
•1 cl. χυμό lime
•Moet & Chandon
Γαρνίρισμα: πράσινο μήλο, κόκκινο μήλο
Ποτήρι: Saturne 32cl
Δεύτερος αναδείχτηκε ο Αυστριακός Stefan Haneder με το Cocktail το “Superman”, ενώ το “Symphony of Spiderman” έδωσε την 3η θέση στον Hsu Po-Sheng από την Ταϊβάν.
Η ελληνική συμμετοχή στο W.C.C. 2007 με τον bartender Μιχάλη Πώχο και το Cocktail “Golden Dam” κατέκτησε την 18η θέση με 68 βαθμούς και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που διακρίθηκαν για την τεχνική τους κατάρτιση.
Ο Γιώργος Καπώνης ήταν o Flairtender που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο W.F.C 2007 με το cocktail “300”, απ’όπου διακρίθηκε για το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό αυθεντικό του στυλ !