Τελικός Διαγωνισμού Κοκτέιλ Heering Accessorize 2009-Ελλάδα

Με μια απλή και ουσιαστική τελετή, πραγματοποιήθηκε ο Τελικός του Διαγωνισμού Κοκτέιλ Heering Acceessorize 2009 για την Ελλάδα, την Πέμπτη 30/4/09 στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της ΒΣ Καρούλιας υπό την αιγίδα της ΕΜΕ. Οι6 φιναλίστ του διαγωνισμού που προκρίθηκαν από την εταιρεία Heering, παρασκεύασαν με επιμέλεια την συνταγή κοκτέιλ για τέσσερα ποτήρια, έτσι ώστε να αξιολογηθούν γευστικά και να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή για την χώρα μας.  Σκοπός των mixologist ήταν να δημιουργήσουν ένα cocktail Heering που να λειτουργεί ως “αξεσουάρ μόδας”για ένα “φόρεμα κοκτέιλ”, σχεδιασμένο από τον διάσημο Σουηδό σχεδιαστή μόδας Lars Wallin.

Οι 6 φιναλίστ του τελικού για την Ελλάδα ήταν (βλ.φωτό, από αριστερά):

  • Κουμαρινός Κωνσταντίνος
  • Ζάππας Δημήτριος
  • Αναστασιάδης Μιχαήλ
  • Παρασκευούδης Στέφανος
  • Μπάτσος Αθανάσιος
  • Μπάγκος Γεώργιος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η επιτροπή γευσιγνωσίας αποτελούμενη από τον κ.Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, τον κ.Κουλελή, οινολόγο ΒΣ Καρούλια, wine & spirit expert, και τον πρόεδρο της ΕΜΕ κ.Στεφανακίδη, έκρινε τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων με βάση, την εμφάνιση, το άρωμα, την γεύση, την γενική παρουσίαση και την σχέση τους με το φόρεμα (Accessorizeability).

Νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Παρασκευούδης, μέλος της ΕΜΕ από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος με το καταπληκτικό κοκτέιλ “Vintage fatale” κέρδισε άξια τον διαγωνισμό, συνδυάζοντας το με το φόρεμα “vintage”. Η πρώτη θέση, κρίθηκε στα γευστικά χαρακτηριστικά μετά από γενική ισοψηφία με τον δεύτερο στην σειρά Μπάτσο Αθανάσιο με το εμφανισιακά εντυπωσιακό “The golden lady” που ανταγωνίστηκε ισότιμα για την νίκη. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι οι 5 από τους 6 φιναλίστ είναι μέλη της ΕΜΕ κάτι που αποδεικνύει περίτρανα το διαρκώς αναπτυσσόμενο επίπεδο του συλλόγου στο ελληνικό bartending.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ο Στέφανος Παρασκευούδης μαζί με τον νικητή του διαγωνισμού των designers για το καλύτερο ελληνικό φόρεμα-κοκτέιλ θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Μεγάλο Διεθνή Τελικό του Heering Acceessorize 2009 τον Ιούνιο, που θα διεξαχθεί στο Raffles Hotel στη Σιγκαπούρη, το ξενοδοχείο που “γεννήθηκε” το γνωστό κοκτέιλ Singapore Sling.

Το νικητήριο κοκτέιλ VINTAGE FATALE :

40mls Aberfeldy 12yrs old

20mls Cherry Heering

15mls Liqueur St.Germain

30mls Χυμό γκουάβα

20mls Χυμό γκρέϊπ φρούτ

1 dash Grapefruit bitter

Γαρνιτούρα: μαύρο σταφύλι, μούρα

Μέθοδος: shake

Ποτήρι: old fashioned

 

peterheeringforside

 

Dimitrios Zappas

President of HBA