Τα μη αλκοολούχα κοκτέιλ είναι στη μόδα!

Η Πράγα υποδέχτηκε τον 1ο «IBA WORLD CHAMPIONSHIP in mixing non-alcoholic drinks», τον παλαιότερο και πιο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό μη αλκοολούχων κοκτέιλ για επαγγελματίες μπαρτέντερς, με μέγα χορηγό το MattoniGrand Drink.

Το νικητήριο ποτό στον κόσμο για το 2010 είναι το “I Love Mattoni” από τον Σλοβένο Stojan Krizman που κατέκτησε την πρώτη θέση μαζί με το έπαθλο των 10.000$ και 5.000$ για τον σύλλογο μπάρμεν Σλοβενίας, ενώ o Lucas Wojczyk από τη Πολωνία και η Olga Markewich από τη Ρωσία τερμάτισαν στις επόμενες δύο θέσεις. Ο έλληνας μπάρτεντερ Κωνσταντίνος Συλαίος από την Λαμία, έφτασε στην 12η θέση ανάμεσα στους 28 διαγωνιζόμενους από Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί ο υψηλός ανταγωνισμός του event καθώς ο διαγωνισμός έχει δεκαετή προϊστορία.

Η πολύ γευστική ισορροπία, το κοκτέιλ του Σλοβένου, δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα την έμπειρη επιτροπή γευσιγνωσίας της ΙΒΑ για να το αναδείξει ως το καλύτερο μη αλκοολούχο κοκτέιλ της χρονιάς.

Φέτος, οι τρεις φιναλίστ διαγωνίστηκαν στον τελικό γύρο ενώπιον πλήθος κόσμου στο μουσείο Vozovna Stresovice και η βραδιά έκλεισε με την συναυλία του δημοφιλούς Τσέχικου συγκροτήματος Monkey Business και της Dara Rollins.
«Το μεταλλικό νερό Mattoni έχει πλέον παγκόσμιο χαρακτήρα» όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ιnternational Βartenders Αssociation κ.Lee. «Η ποιότητά του Mattoni αναγνωρίζεται κι είμαστε περήφανοι που έχουμε ισχυρούς εταίρους όπως η ΙΒΑ.» είπε ο Alessandro Pasquale, Γενικός Διευθυντής της Mattoni Karlovarské minerální vody.

sylaios_konstantinos_greece2

 

επέδειξε το ταλέντο του στην τεχνική αλλά και στην μίξη του ποτού. Ευχαριστίες για την δημιουργία του αξίζουν στον mixologist και μέλος του ΔΣ της ΕΜΕ, Αχιλλέα Καραουλάνη που με τις συμβουλές του, αναδείχθηκε ένα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα.

Το νικητήριο κοκτέιλ του Stojan Krizman από την Σλοβενία :
I LOVE MATTONI 
12 cl Mattoni
5 cl Χυμός ανανά Fructal 100%
3 cl πουρέ φράουλας  Finest Call
2 cl Σιρόπι Orange Sanguine Giffard
1 cl Σιρόπι Vanilla Giffard
Διακόσμηση: κόκκινο μήλο,  πράσινο μήλο, μέντα, φλούδα πορτοκάλι
Μέθοδος: shaker

Το κοκτέιλ της ελληνικής συμμετοχής με τον Κωνσταντίνο Συλαίο
BACK TO S’COOL
1 φέτα τζίντζερ φρέσκο
3 κομμάτια ανανά φρέσκο
1cl Σιρόπι Vanilla teissere
3cl χυμό passion Caraibos
1cl Σιρόπι mango Monin
1cl Χυμός λάϊμ φρέσκος
1cl Σιρόπι passion Monin
1,5cl Σιρόπι white chocolate Monin
½ passion fruit φρέσκο
10cl Mattoni
Διακόσμηση:  ανανάς, φρούτο του πάθους, φράουλα, πράσινο, μάνγκο
Μέθοδος: shaker

greece2010

 

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνή event επιδιώκοντας έτσι ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ελλήνων μπαρτέντερ στις νέες τάσεις του Bartending αλλά και να αναβαθμίσει τον ρόλο του μπαρτέντερ στην ελληνική αλλά και διεθνή «σκηνή».

Dimitrios Zappas

President of HBA