Σημαντική διάκριση Ελληνίδας Barlady στο World BarFestival 2007

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος έλαβε μέρος σε ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά events του Bartending, τοBarfestival 2007 στο Rimini της Ιταλίας στις 14 και 15 Μαϊου. Το Barfestival είναι ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας που διοργανώνεται με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το δημοφιλέστερο περιοδικό για την ιταλική βιομηχανία τροφίμων και ποτών, Bargiornale.

Στο Barfestival συμμετέχουν πάνω από 10,000 εταιρείες ποτών και τροφίμων διαφόρων κατηγοριών για κάθε επαγγελματία της μαζικής εστίασης, διοργανώνονται σεμινάρια, work shops, ψυχαγωγικά show και διαγωνισμοί Cocktail με top την ανάδειξη της κορυφαίας Barlady στον κόσμο.
Στους Διαγωνισμούς πήραν μέρος Barladies απ’όλο τον κόσμο ηλικίας κάτω των 30 ετών, μέλη της International Bartenders Association και αξιολογήθηκαν τόσο στην τεχνική παρασκευής του κοκτέιλ όσο και στα γευστικά χαρακτηριστικά της δημιουργίας τους.

Την χώρα μας και την ΕΜΕ, εκπροσώπησε η Μελίνα Ιωάννου, Barlady από το Bar “Mendoza” και κατάφερε άξια να αποσπάσει την τέταρτη (4η) θέση στην παγκόσμια κατάταξη, κάτι που για πρώτη φορά επιτυγχάνεται από Ελληνίδα σε αυτή την κατηγορία.

Η τελική 6άδα είχε ως εξής:

  • 1η θέση -Netherlands -Gloria Dijkstra
  • 2η θέση -Finland -Eeva Hänninen
  • 3η θέση -Singapore -Claudin Goo
  • 4η θέση -Greece – Melina Ioannou  
  • 5η θέση -Germany -Susann Ludwig
  • 6η θέση -Sweden -Victoria Lindwa

1235003005_barfestival10

Dimitrios Zappas

President of HBA