Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cocktail 2007

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος σε συνεργασία με την Nextmedia Hellas, διοργάνωσε με επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη των κορυφαίων ελλήνων bartenders και cocktails της χρονιάς στα πλαίσια της έκθεσης DETROP 2007 από τις 9 έως τις 11  Μαρτίου 2007 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΗELEXPO.

1os νικητής στο διαγωνισμό αναδείχθηκε ο Μιχάλης Πώχος με το πρωτότυπο cocktail «Golden Dam» (Metaxa 5*, βότκα με γεύση mango, σιρόπι τριαντάφυλλο και χυμός lime), ενώ τη 2η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Πέτρος Πετρής και την 3η ο Διαμαντής Αγγελόπουλος. Νικητής τεχνικής κατάρτισης αναδείχτηκε για δεύτερη φορά ο Μιχάλης Κωτσοσάββας.
Στους Διαγωνισμούς πήραν μέρος bartenders & barmaids απ’όλη την Ελλάδα και αξιολογήθηκαν τόσο στην τεχνική παρασκευής του κοκτέιλ όσο και στα γευστικά χαρακτηριστικά της δημιουργίας τους. Εντυπωσιακά κοκτέιλ και τεχνικές κέρδισαν τις εντυπώσεις… Τεχνικοί κριτές καθώς και επιτροπή από γευσιγνώστες, αξιολόγησαν τις ικανότητες των 27 διαγωνιζομένων bartenders and barmaids (αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής στη διοργάνωση) στη δημιουργία των cocktails, βαθμολογώντας την εμφάνιση, το άρωμα και τη γεύση τους.
Τα αποτελέσματα ήταν:

12ος πανελλήνιος διαγωνισμός Pre-Dinner Cocktail
Έλαβαν μέρος  27 bartenders & barmaids ρεκόρ συμμετοχής των τελευταίων χρόνων.

  • 1ος Νικητής – ΠΩΧΟΣ ΜΙΧΆΛΗΣ από την Αθήνα, με  το Cocktail  ‘ GOLDEN DAM ‘
  • 2ος –  ΠΕΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ από την Αθήνα, με το Cocktail ‘ 3G ‘
  • 3ος – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ από την Αθήνα, με το Cocktail ‘ AMBROSIA

Βραβείο τεχνικής κατάρτισης –  ΚΩΤΣΟΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ .

metaxa___bartender_comp_winners_2007

3os πανελλήνιος διαγωνισμός Flairtending
Έλαβαν μέρος 8 flair-tenders.

  • 1ος Νικητής– ΚΑΠΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ από το Μεσολόγγι(όπου εργάζεται στη Φλωρεντία της Ιταλίας)  με το Cocktail  ‘ Greek desire ’
  • 2ος – ΚΑΙΔΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ από την Αθήνα, με το Cocktail ‘ PASSION FOR MANGO ’
  • 3ος – ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ από την Θεσσαλονίκη, με το Cocktail  ‘ RED PASSION ‘

Οι δύο πρώτοι νικητές των διαγωνισμών Pre Dinner – Cocktail & Flairtending θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της International Bartenders Association που θα γίνει στην Ταϊβάν, το Νοέμβριο του 2007, με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα.

pampero5

 

Dimitrios Zappas

President of HBA