Festival Beer “Corfu Meets the UK” από την Κερκυραική Μικροζυθοποιία

Το πενθήμερο Festival Corfu Meets the UK που θα διεξαχθεί από 9 μέχρι 12 Οκτωβρίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Κέρκυρα, στο χωριό Αρίλλας και στον χώρο της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. Σκοπός του Festival είναι η συνάντηση δυο πολιτισμών, η επικοινωνία και η γνωριμία λαών μέσα από την μπύρα, τη γαστρονομία, το χορό και τη μουσική. Επικοινωνία, μπύρα, γαστρονομία, μουσική….. Όλες όμορφες λέξεις.

corfu festival
Η εξωστρέφεια όμως θα είναι άλλη μία λέξη που το Festival του Οκτωβρίου θα αναδείξει! Θα δώσει την ευκαιρία σε 2 διαφορετικούς πολιτισμούς να γνωριστούν και να ταξιδέψουν για λίγο στο βάθος της δικής τους παράδοσης. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την κουλτούρα, τη φιλοξενία, τη γαστρονομία μέσα από την έκθεση των τοπικών προϊόντων, από παρουσιάσεις τοπικών συνταγών και με εκπαιδευτικά σεμινάρια παρουσιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν οι πρεσβευτές της πραγματικής Κέρκυρας !!!
Από την άλλη μεριά θα έχουμε παρουσίαση δράσεων των Άγγλων κατοίκων της Κέρκυρας και των συλλόγων τους, έτσι ώστε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν ή και να δραστηριοποιηθούν στο νησί μας… Μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα και τέσσερις ζυθοποιοί, ο καθένας με την δική του ιστορία πάνω στην μπύρα, θα μας μεταφέρουν στις δικές τους παραδόσεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΚΑΙ ΖΥΘΟΠΟΙΪΩΝ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Οι πέντε ζυθοποιίες από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής την συμμετοχή τους στο ετήσιο Κερκυραϊκό Φεστιβάλ Μπύρας  2014 και είναι οι εξής: The Little Beer Corporation (Αγγλία), το Kelburn Brewing Company (Σκωτία), Conwy Brewery (Ουαλία), Everards Brewery (Αγγλία) και το Galway Bay Brewery (Ιρλανδία).

coirfuFestival2

Κάθε ζυθοποιία θα συνεργαστεί με την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιϊα ώστε να διασφαλίσει ότι όλοι οι επισκέπτες στο φετινό ετήσιο Φεστιβάλ Μπύρας (8 – 12 Οκτωβρίου) θα είναι σε θέση να απολαύσουν μια σειρά από διαφορετικές τύπου μπίρες και πρωτότυπες  γεύσεις. Η συνεργασία μεταξύ Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιϊας και των βρετανών ζυθοποιών θα είναι στενή καθώς θα διαθέσουν στους φιλοξενούμενους ζυθοποιούς τις πρώτες ύλες και  τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να παράγουν τη δική τους μοναδική μπύρα τους στην Κέρκυρα. Οι ξένες ζυθοποιϊες θα ταξιδέψουν ως το νησί των Φαιάκων ένα μήνα πριν από το φεστιβάλ για την προετοιμασία και τον Οκτώβριο με την επιστροφή τους θα είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσουν το δικό τους εμπορικό σήμα κατά τη διάρκεια του πενθήμερου φεστιβάλ.

Ο Κλαύδιος Μουζακίτης, επικεφαλής Ζυθοποιός της Κέρκυραϊκής Μικροζυθοποιϊας, θα είναι υπεύθυνος για την παραγωγή. Διαθέτει την πλούσια εμπειρία, τις γνώσης στη βιομηχανία αλλά και την εμπειρία μίας τέτοιας διοργάνωσης καθώς ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της μοναδικής, «Koroibos Ale», που παράχθηκε αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, καθώς και της «Ionian Coffee Porter» που παράχθηκε για την αλυσίδα Wetherspoon στη Βρετανία για το 2013 στο “International  Real Ale Festival”. O Κλαύδιος δήλωσε: «Αυτό είναι ένα τεράστιο προνόμιο να εργάζομαι μαζί με συναδέλφους από ζυθοποιίες του Ηνωμένου Βασίλειου και που ανατίθεται η παραγωγή της μπύρας τους στην μικροζυθοποιία μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι όπου τα ζυθοποιία του Ηνωμένου Βασιλείου δέχτηκαν την πρόσκληση και θα πραγματοποιήσουμε αυτό το εγχείρημα από κοινού».

Δύο ζυθοποιίες από την Αγγλία θα λάβουν μέρος. The Little Beer Corporation είναι μια νανό-ζυθοποιία στο Guildford που επικεντρώνεται στην ποιότητα, την ποικιλία και τη δημιουργικότητα και έχει ως σύνθημα της το “Live a big life, drink a little beer”.

Η γνωστή για πολλούς Ζυθοποιϊα Everards από τo Leicester της Αγγλίας είναι και αυτή μια ζυθοποιία όπου θα μας χαρίσει την παρουσία της στο φεστιβάλ. Είναι μια ανεξάρτητη οικογενειακή ζυθοποιία που κατέχει πάνω από 170 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί κανείς να γευτεί τις βραβευμένες μπίρες της.

Επίσης, θα λάβει μέρος η Kelburn Brewing Company, μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα στην Ανατολική Σκωτία. Η εταιρία διοικείται από τον Derek Moore, το γιο του Ross και την κόρη του Karen. Ιδρύθηκε το 2001, βγαίνοντας στην αγορά το 2002. Έχοντας πλέον πάνω από 12 χρόνια λειτουργίας με υψηλά πρότυπα παραγωγής έχουν καταφέρει να κερδίσουν περισσότερα από 50 βραβεία, κατατάσσοντας τους έτσι σε μια αξιόπιστα υψηλή θέση στο εμπόριο.

Έχουν μια μόνιμη ποικιλία από μπύρες, συμπεριλαμβανομένων Kelburn Cart Blanche, Cart Noir, Goldihops και την Misty Law, καθώς και μια σειρά από εποχιακές μπύρες. Συζητώντας την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Κερτκυραϊκό Φεστιβάλ Μπύρας φέτος τον Οκτώβριο, ο Ross Moore δήλωσε: «Ανυπομονούμε να έχουμε την ευκαιρία να παράγουμε μπύρα σε ένα άλλο ζυθοποιείο, ειδικότερα σε μια άλλη χώρα. Αυτό θα δώσει στους ζυθοποιούς μας μεγάλη εμπειρία και θα τους επιτρέψει να δουν αν μπορούν να επιτύχουν παρόμοια αποτελέσματα, όπως εδώ στη Σκωτία “.

Από την Ουαλία, η Conwy Ζυθοποιία θα συμμετέχει στο “Corfu meets the UK” ενώ είναι μία ζυθοποιία που  πρόσφατα κέρδισε τον διαγωνισμό ‘Welsh Pale Ale’ με την μπύρα «Honey Pale».

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν μια μπύρα από την Ιρλανδία από το Galway Bay Brewery, αυτή η μικροζυθοποιϊα πιστεύει ότι παράγει τις πιο εύγευστες μπύρες της περιοχής, κατέχει προϊόντα μικρής παραγωγής , χρησιμοποιώντας πάντα προσεκτικά επιλεγμένο λυκίσκο!

Corfu beer Linosporis

Φυσικά, οι επισκέπτες του φεστιβάλ δεν θα χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κερκυραϊκή μπύρα ! Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιϊα είναι αρκετά καινοτόμα στον κλάδο της μικροζυθοποιϊας, εδρεύει στον Αρίλλα της Κέρκυρας και παράγει μπύρες τύπου Real Ale (φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά με μικρή διάρκεια ζωής).

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  φέτος τον Οκτώβριο στο χώρο της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιϊας.  Ζητείται από τους αναγνώστες να μην χάνουν πληροφορίες για το πενθήμερο φεστιβάλ. Εμείς θα στέλνουμε τακτικές ενημερώσεις newsletter, ώστε να μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι . Για να σας συμπεριλάβουμε στις αποστολές μας επικοινωνήστε με την Σοφία Καλούδη στο corfubeerfestival@gmail.com

 

Dimitrios Zappas

President of HBA