Διαγωνισμός Υoung Βartenders vol.7 – 2014

Update: Κατόπιν παραίνεσης της εταιρείας Bacardi Hellas και για να διευκολυνθούν οι διαγωνιζόμενοι, προστέθηκαν σαν αλκολούχες βάσεις και οι Vodkas Grey Goose, καθώς και το Bombay Samphire Gin.

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Young Bartenders , στις  18 Νοεμβρίου 2014 από τις 20:00 ως τις 23:00 στο  club 54 Dreamy Nights, στη Κέρκυρα, και προσκαλεί όλους τους νέους και νέες bartenders της χώρας να συμμετάσχουν.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν bartenders από ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας από 18-28 χρόνων (ημερ. γέννησης από 18-11-1986 έως 18-11-1996) πού εργάζονται σε μπαρ είτε είναι σπουδαστές ή απόφοιτοι τουριστικών σχολών με εκπαίδευση στο μπαρ. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για την ανάδειξη των καλύτερων νέων bartenders στην Ελλάδα και  αναμένεται να συγκεντρώσει τη νέα και πολύ δυναμική γενιά επαγγελματιών.
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν τεχνικά στην παρασκευή ενός κλασσικού κοκτέιλ BACARDÍ 8 os – Old Cuban και γευστικά σε μία πρωτότυπη δική τους συνταγή με βάση τα Bacardi Rums,( Superior,  Gold,  Black, 8 Anos, Oakheart,  Flavors – Limon, Razz,), ή Grey Goose Vodka, Grey Goose L’Orange, Grey Goose Le Citron, Grey Goose La Poire, ή Bombay Sapphire Gin.

Τις ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις παρασκευής και παρουσίασης κοκτέιλ και τεχνικής κατάρτισης των διαγωνιζομένων θα κρίνει, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΜΕ, εξειδικευμένη κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από το Δ.Σ της Ένωσης καθώς και έμπειρους γευσιγνώστες.
Οι τρείς πρώτοι νικητές θα λάβουν σαν έπαθλο τη συμμετοχή τους σε ένα σεμινάριο από τις σχολές: Bar Academy, Bar Philosophy, The Blue Cup School of Coffee
H είσοδος για το κοινό, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα είναι ελεύθερη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν την συνταγή τους, το αργότερο μέχρι την 12/11/2014,  η συμπλήρωση της συνταγής θα γίνει ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση θα στείλουν και φωτοτυπία της αστυνομική τους ταυτότητας στο στο email: young2014@hba-net.gr

Πληροφορίες:

η προκήρυξη του διαγωνισμού YOUNG_BARTENDERS_2014

Ιωάννης Κόλτσιος 6976-491210, Δημήτριος Ζάππας 6945-193804

corfu

Dimitrios Zappas

President of HBA