ΙΒΑ World Championship 2013

16-22 Αυγουστου 2013: Η International Bartenders Association (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπαρτέντερς) διοργάνωσε στο Hilton Hotel στην Πραγα, τον μεγαλύτερο και πιο ιστορικό διαγωνισμό σε διεθνές επίπεδο για μπαρτέντερς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κοκτέιλ 2013.

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία του Long Drink από τον Γκοβάτσο Παναγίωτη.

longdrink_small_longdrink

Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος με το cocktail του «SKY FALL 2» κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Long Drink, του 39ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού εκπροσωπώντας την Ελληνική Ένωση Μπάρμεν, ανάμεσα σε 56 χώρες από όλο τον κόσμο.

Ό Έλληνας πρωταθλητής ζεί στη Μονεμβασιά και εργάζεται στο BAR CODE. Για να διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο διαγωνισμό κέρδισε τη πρώτη θέση στο 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Cocktails που είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 8ης HORECA το Φεβρουάριο του 2013.

Η συνταγή του Παναγιώτη Γκοβάτσου: Skyfall – 2

 • 4cl Grey Goose La Poire
 • 3cl Giffard Pampl’ Hibiscus
 • 4cl Finest Call Passion Fruit Purée
 • 2cl Pink grapefruit syrup
 • 3cl Fresh lime juice
 • 3cl Perrier
 • Method: Shaker,       Glass: Libbey Endessa
 • Garnish: Blueberry, cranberry, grapefruit, passion fruit, pineapple leaf, carrot, turnip, chili pepper & mint.

‘O 39ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Cocktail ήταν μέρος του 62ου ετήσιου συνεδρίου που διοργάνωσε η Διεθνής Ένωσης Barternders και φιλοξενήθηκε από την Τσεχική Ένωση Bartenders στην Πράγα από τις 16 έως 22 Αυγ. 2013. Το εξαήμερο αυτό συνέδριο είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιελάμβανε: την ετήσια γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Bartenders με περισσότερες από 60 χώρες μέλη, work shops και master classes, με θέματα τις νέες τάσεις παγκοσμίως στα cocktails και στα αλκοολούχα ποτά. Μια περιήγηση στα αξιοθέατα της Πράγας, και τρείς Διαγωνισμούς: Classic cocktail, Flairtending (free style) και non alcoholic.

H Ελληνική Ένωση Μπάρμεν έλαβε μέρος και στις τρείς κατηγορίες με τους Παναγιώτη Γκοβάτσο, το παγκόσμιο χρυσό πλέον πρωταθλητή μας, στο Classic cocktail, τον Κωνσταντίνο Φραντζή στο πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό Flairtending (free style), ο οποίος κατέλαβε την 21η με ένα πρόγραμμα εκτελεσμένο τέλεια χωρίς πόντους ποινής, και τον Παναγιώτη Πάλλη στο non alcoholic.

1379061957_competitors

Η Ένωση Μπάρμεν ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς και υποστηρικτές της, για τη βοήθεια που προσφέρουν πάντα στους Έλληνες Bartenders, στη προσπάθεια τους να αναβαθμίσουν το επίπεδο της bartending σκηνής στην Ελλάδα. Οι χορηγοί της ΕΜΕ για το έτος 2013 είναι: ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Ε. , ΜΕΤΑΧΑ, DIAGEO. Οι υποστηρικτές : ΑΒΕΚ Βεκράκος Α.Ε. , Le Bon Gourmet, Finnest Call, Στέλιος Γιαννίκας ΑΕΒΕ, ΑΦΟΙ ΤΣΑΚΝΑΚΗ Ο.Ε. , Tropical Fruits, Frulatti.

Την Ελληνική ομάδα συνόδευσαν, ο πρόεδρος Ιωάννης Κόλτσιος, και τα μέλη του Δ.Σ. Ιωάννης Ζαχόπουλος, Δημήτριος Ζάππας και ο Αχιλλέας Καραουλάνης.

1379061957_greekteam2

Η Ελλάδα συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς από το 1994 και η διάκριση αυτή επισφραγίζει το μεγάλο έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την ΕΜΕ στο ελληνικό bartending.

Φωτογραφίες από το event

Παρακολουθήστε τις παρουσίες των Ελλήνων πρωταθλητών από το κανάλι μας στο You Tube

Υλικό γιά τον τύπο:

Φωτογραφίες

Δελτίο τύπου  text format   press release pdf

Dimitrios Zappas

President of HBA

 • Bartender

  Μπράβο στο Παναγιώτη και σε όλη την ομάδα.