1st runner up – 6th Young 2013

Κωνσταντινίδης Χρήστος

το προφίλ του στο facebook

Zεί στη Θεσσαλονίκη, είναι 26 Ετών, εργάζεται στο Cocktail Bar, και είναι OwnerOperator του Inspirational Bartending Crew  και Bartender στην Orexis Team. Προϋπηρεσία 4 χρόνια. Απόφοιτος Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πτυχίο απ’ το The BarInstitute (Bartenders Basic Course) καθώς και  διάφορα σεμινάρια bartending σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαγωνισμοί που έχει λάβει μέρος: 5η θέση Marie Brizard 2012, 3η θέση Monin Cup 2012, Τελικός στο Classic Cocktail 2013 της Ε.Μ.Ε., Tελικός στο Draught Beer 2013 της HO.RE.CA, 2η θέση Young Bartender Competition 2013

Πόσο διάστημα σου πήρε να σκεφτείς τη συνταγή και πιά ή μεθοδολογία της σκέψης στο να παντρέψεις μαζί τα υλικά της συνταγής σου? Η συνταγή μου πήρε μαζί με τις δοκιμές ένα διάστημα 10 ημερών. Ήθελα να παντρέψω ένα λαχανικό με το πικάντικο στοιχείο του Bacardi Oakheart (πιπεράτη ρόκα), να το τονώσω με ανθρακικό και κάτι spicy (Ginge rale), να δώσω την κατάλληλη οξύτητα για το βάθος της γεύσης με κάτι που θα ταίριαζε με το λαχανικό (Λευκό βαλσάμικο) και να το ισορροπήσω γευστικά με κάτι γλυκό (Σιρόπι βανίλιας)

Όνομα Signature  Cocktail: POCKET ROCKET

6 cls

BACARDI   OAKHEART BACARDI HELLAS

1,5 cls

VANILLA, DA VINCI SYRUP AVEK – DA VINCI SYRUPS

1 cls

White Balsamic Vinegar

3 pcs

Rocket Leaves, Fresh

3 cls

GINGER ALE
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ Μαρούλι, Λαδί, Μουστάρδα, Φράουλα, Ρόδι, Αλάτι
ΜΕΘΟΔΟΣ Shake
ΠΟΤΗΡΙ Vintage Cocktail 17 Cls

 

 

2nd drink

Περιέγραψε μας την εμπειρία σου με λίγες λέξεις: α.πρίν από το διαγωνισμό και β. μετά το διαγωνισμό. Ευτυχώς μετά από 5 διαγωνισμούς έχω μετριάσει το άγχος μου πριν διαγωνιστώ. Όχι πως είμαι τελείως άνετος όταν ανεβαίνω στο stage αλλά έχω την κατάλληλη ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση που χρειάζεται. (Στον πρώτο μου διαγωνισμό απ΄ το τρέμουλο δεν μπορούσα να μετρήσω σωστά με τη μεζούρα). Πριν τον διαγωνισμό ένα μικρό άγχος και πολύ ανυπομονησία για να διαγωνιστώ. Μόλις τελείωσα τον διαγωνισμό και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα είχα μια μικρή στεναχώρια μπορώ να πω γιατί βγήκα 2ος και όχι 1ος. Είναι το γλυκόπικρο συναίσθημα του 2ου.

Σαν δεύτερος νικητής του διαγωνισμού young2013, πως αισθάνεσαι πίσω από τη μπάρα? έχει κάτι αλλάξει? Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα επιμείνω περισσότερο σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για να δείξω ότι αξίζω την πρωτιά. Για μένα πάντως το πιο σημαντικό είναι να κάνω τον πελάτη που έρχεται στο bar μου χαρούμενο με τη δουλειά μου και με την φιλοξενία μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στο επάγγελμά μας.
Ποιό είναι το cocktail που σου αρέσει να σου παραγγέλνουν, ποιό δε σου αρέσει και γιατί? Το cocktail που μου αρέσει να με παραγγέλνουν είναι το Negroni (επειδή στο cocktail bar το σερβίρουμε με δικό μας τρόπο. Σε μπουκαλάκι μέσα σε balloon ποτήρι γεμάτο πάγο και δίπλα ένα επίχρυσο ποτηράκι λικέρ με περασμένη φλούδα πορτοκαλιού στη βάση του. Είναι πολύ εντυπωσιακό εκτός απ’ την εκπληκτική του γεύση) το Mai Tai επειδή είναι το αγαπημένο μου προσωπικά cocktail. Απεχθάνομαι όταν μου παραγγέλνουν cocktail τύπου: θα μου βάλεις ρούμι, γρενανδίνη, πατημένο lime, μαύρη ζάχαρη κλπ. Cocktail, αποκυήματα φαντασίας δηλαδή. Ή παραγγελίες τύπου: θέλω κάτι κόκκινο, κάτι μπλε, κάτι πράσινο ή κάτι που να μοχιτίζει.

Πως θα περιέγραφες το τέλειο πελάτη? Ο τέλειος πελάτης για μένα είναι αυτός που έρθει και θα μου πει χαμογελαστός και ευγενικός καλησπέρα πριν παραγγείλει. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τον συνάνθρωπό σου να σε σέβεται και να εκτιμά τη δουλεία που κάνεις γιατί αυτό που κάνουμε είναι τέχνη. Γι αυτόν τον πελάτη θα κάνω τα πάντα για να περάσει ένα όμορφο βράδυ και να μείνει ικανοποιημένος από εμένα.

Τι σου αρέσει περισσότερο στη δουλειά σου? Μου αρέσει όταν βλέπω σε πελάτες την αίσθηση ικανοποίησης όταν πίνουν τα cocktail μου. Με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν κάποιος μου λέει ότι το Cocktail που του έκανα είναι πολύ καλό. Γενικά το bartending το έχω έρωτα. Μου αρέσει να παρασκευάζω Cocktails διαφορετικά απ΄ τα συνηθισμένα. Είναι μια δοκιμασία που όταν την εκπληρώσεις αισθάνεσαι ολοκληρωμένος.

“Ελληνική Bartending σκηνή”, ποιές είναι οι απόψεις σου γι αυτή? Γενικά η ελληνική bartending σκηνή έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν καταξιωμένοι Έλληνες bartender, που έχουν κάνει τη διαφορά. Σαν χώρα έχουμε κερδίσει την εκτίμηση των ξένων στον τομέα του bartending. Ένα άλλο θετικό είναι ότι όλοι μας προσπαθούμε να μυήσουμε και το ελληνικό κοινό στα cocktail και όπως φαίνεται η ζήτησή τους έχει πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.

Ζάππας Δημήτρης

Dimitrios Zappas

President of HBA