23rd MATTONI GRAND DRINK COMPETITION

Το 23ο Mattoni Grand Drink 2021 γίνεται υπό την αιγίδα της International Bartenders Association (IBA). Ο διαγωνισμός είναι επίσης μέρος του εορτασμού του “World Day of Non-alcoholic Cocktail” “Παγκόσμια ημέρα μη αλκοολούχων κοκτέιλ”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο διαγωνισμός είναι πολυεθνικός και είναι ανοιχτός μόνο στα μέλη της IBA, και θα διεξαχθεί στο Karlovy Vary, Czech Republic στις 25 – 27 Ιούνιου του 2021.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Δημιουργήστε ένα νέο μη αλκοολούχο κοκτέιλ που πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  1. Το κοκτέιλ πρέπει να είναι καινοτόμο
  2. Πρέπει να είναι εύκολο να προετοιμαστεί
  3. Το κοκτέιλ πρέπει να δημιουργηθεί με περιορισμένη ποσότητα θερμίδων – κάτω από 65kcal / 100ml

Πληροφορίες και αποστολή συνταγών :

Χρονικό όριο: 15 Μαρτίου 2021

Τρόπος διεξαγωγής: Με αποστολή βίντεο.

Πληροφορίες και διεύθυνση αποστολής: info@hba-net.gr

Παρακαλούμε πολύ πριν προχωρήσετε, συμβουλευτείτε τους όρους του διαγωνισμού οι οποίοι είναι πάρα πολύ απαιτητικοί και ιδιαίτερα αυστηροί

Η αίτηση θα συνοδεύεται από:

  1. Μία σύντομη περιγραφή προετοιμασίας του κοκτέιλ με εύκολο τρόπο, διευκρινίζοντας επίσης το καινοτόμο μέρος του. Περιμένουμε μια περιγραφή σε λίγες προτάσεις (τουλάχιστον 30 λέξεις).
  2. Σύντομο βίντεο (2-3 λεπτά). Το περιεχόμενο του βίντεο δεν καθορίζεται συγκεκριμένα. Ο σκοπός του βίντεο είναι να δείξει την προσωπικότητα του bartender, π.χ. θα μπορούσε να αφορά τον bartender τον εαυτό του, λέγοντας μια ιστορία για το κοκτέιλ του / της, ενδιαφέροντα γεγονότα από τη ζωή του / της ή μπαρ όπου εργάζεται
  3. Το βίντεο πρέπει να δημιουργηθεί στην αγγλική γλώσσα. Και να είναι υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης.(1920χ1080 HD το λιγότερο)
  4. Μία εικόνα του κοκτέιλ σε vector format που να δείχνει ολόκληρο το ποτήρι με το κοκτέιλ, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρους προβολής της διακόσμησης. Το φόντο πρέπει να είναι λευκό.
  5. Στη συνταγή απαιτείται να αποδεικνύεται αναλυτικά ο υπολογισμός των θερμιδικών τιμών με ενδείξεις της πηγής.

 

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2021

θα τηρούν τους κανόνες του IBA WCC με αυτές τις εξαιρέσεις:

  1. Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να χρησιμοποιεί τουλάχιστον 10cl του αρχικού ανθρακούχου μεταλλικού νερού Grand Mattoni, απαλό αφρώδη ή μη αφρώδη στη συνταγή τους. Η χρήση οποιουδήποτε άλλου νερού που περιέχει CO2 δεν επιτρέπεται.
  2. Το κοκτέιλ θα ετοιμαστεί σε 4 μερίδες – 3 μερίδες για κριτές και 1 για επίδειξη
  3. Η θερμιδική τιμή του τελικού κοκτέιλ δεν πρέπει να υπερβαίνει το όριο των 65 kcal / 100 ml. Στη συνταγή απαιτείται να αποδεικνύεται ο υπολογισμός των θερμιδικών τιμών με ενδείξεις της πηγής.
  4. Επιτρέπεται η χρήση το πολύ 2cl οποιουδήποτε σιροπιού σε ένα κοκτέιλ.
  5. Επιτρέπεται η χρήση έως 0,5cl συστατικών που χρησιμοποιούν αλκοόλ ως σταθεροποιητή (π.χ. πικρά ή ειδικά μείγματα βοτάνων).
  6. Όλα τα συστατικά ή τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του ποτού πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμα στα καταστήματα της ΕΕ.
  7. Ο διαγωνιζόμενος διαθέτει τα δικά του ποτήρια και προϊόντα που απαιτούνται για την προετοιμασία του κοκτέιλ.
  8. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν 7 λεπτά για να συνδυάσουν το κοκτέιλ τους. Τυχόν υπερβάσεις θα τιμωρούνται με 5 πόντους.
  9. Οι συνταγές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να είναι πρωτότυπες, και να μην έχουν δημοσιευτεί με κανένα τρόπο και πρέπει να συμμορφώνεται με τον χαρακτήρα ενός μη αλκοολούχου ποτού.
  10. Ο υψηλότερος αριθμός συνολικών πόντων από την αξιολόγηση και των τεσσάρων κριτών θα αποτελέσει τη κατάταξη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο υψηλότερος αριθμός πόντων καινοτομίας αποφασίζει τον νικητή. Εάν αυτό ακόμα δεν καθορίζει τον νικητή, τότε το επόμενο κριτήριο θα ήταν οι πόντοι για το καλύτερο σχεδιασμό, μετά καλύτερη τεχνική εργασία και τέλος, η απόφαση θα ληφθεί με κλήρωση.

Dimitrios Zappas

President of HBA