Αποτελέσματα από το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail

Το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail, διεξήχθη  στο Metropolitan Expo στα πλαίσια της έκθεσης HO.RE.CA, 11-14 Φεβρουαρίου 2022, ένα τριήμερο με τέσσερεις διαγωνισμούς, απίστευτες συνταγές Long drink, προτάσεις για αναμίξεις με Ελληνικά συστατικά, cocktails χωρίς αλκοόλ και φυσικά η μάχη μεταξύ των bars.

26ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Classic Cocktail (Long Drink, category)

1η θέση – Καλύτερο Long Drink για το 2022: ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, από το Barong – Lounge Restaurant & Coffee Bar, Πειραιάς, με το <<Honeymoon>>

 

<<Honeymoon>>

Martin Miller’s Gin  –  5 cl

Honey syrup, Monin – 1 cl

Green Apple Puree, MONIN – 1 cl

Green Apple Liqueur Monin – 2 cl

Χυμός lime, Limey – 3 cl

Sparkling Lemonade, Three Cents – Top Up

 

2η θέση – ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΣΑΡΙΔΑΣ από το Cuccuvaia, Βar-restaurant, Πάτρα με το <<Estes Glory>>

<<Estes Glory>>

Martin Miller’s, Gin, 5 cl

Pineapple Puree, Monin, dilution 1/5 – 3 cl

Ginger Syrup, Monin – 1 cl

Cucumber Syrup, Monin – 1 cl

Χυμός lime, Limey – 2,5 cl

Tonic Water, Three Cents – Top Up

 

3η θέση – ΠΑΝΟΣ ΠΑΛΛΗΣ από το Kensho bar, Μυκονός με το <<Chi Chi Tropical>>

<<Chi Chi Tropical>>

Serkova, Vodka – 6 cl

Coconut Liqueur, Monin –  1,5 cl

Banana Liqueur, Monin – 1,5 cl

Vanilla Syrup, Monin – 0,5 cl

Χυμός lime, Limey – 1,5 cl

Pineapple Soda, Three Cents – Top Up

 

 

 

Δόθηκαν επίσης τα βραβεία:

 

Καλύτερη τεχνική κατάρτιση 2022 : Στον ΠΑΝΟ ΦΩΤΕΙΑΔΗ από το Marvin Gaucci Group, Μάλτα.


Καλύτερη ονομασία cocktail (σχέση συνταγής – ονόματος) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΝΟΣ από το PUERTO XANIA, με το LOVE IS IN THE AIR

Αlexandrion 7*, Αlexandrion wine and spirits – 5 cl

Χυμός Lime, LIMEY – 3 cl

Strawberry Puree, Monin 2 cl

Black Forest Syrup, Monin – 2.5 cl

Creme De Cacao Blance Liquer, Monin – 1.5 cl

Cherry Soda, Three Cents – Top Up

 

Έπαινος «Νεαρότερης συμμετοχής»  στον Υπάτιο Κερασίδη από το CAFE DEL BAR, Πάτρα.


9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail

 1η θέση – Καλύτερο Ελληνικό Cocktail για το 2022: Θανάσης Κωνσταντίνου με το Μετάξι, από το Kazba bar kouzina στο Πόρτο Ράφτη.

Μετάξι

ΜΕΤΑΧΑ 12* – 5 cl

Vin doux samos – 2 cl

Μανταρίνι Πουρέ,  Φρου φρου – 1,2 cl

Τριαντάφυλλο Σιρόπι,  Φρου φρου – 2,5 cl

Χυμός λεμόνι, φρέσκος – 2,5 cl

Top με σαντιγί μανταρίνι και τριαντάφυλλο. (σε σιφόν, 6cl πουρέ μανταρίνι φρου φρου , 3cl σιρόπι τριαντάφυλλο φρου φρου, 3,5 cl φυσικού χυμού λεμονιού και  2 φύλλα ζελατίνης , και στο 2 αμπούλες N2O)

 

2η θέση – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ με το ΦΙΛΗΜΑ, από το  Iguazu Athens

 

ΜΕΤΑΧΑ 12*- 5cl

Σαγκουίνι πουρέ, Φρου φρου – 3cl

Χυμός λεμόνι, φρέσκος  – 4cl

Υάκινθος Σιρόπι, Φρου φρου – 1,5cl

Τσουρέκι Σιρόπι, Φρου φρου – 1,5cl

 

3η θέση – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ με το <<Ανάμνησις>> από το Villa di mare, Ρόδος

ΜΕΤΑΧΑ 12* – 3,5 cl

Μαστίχα, Mist Tic –  1,5 cl

Χυμός λεμόνι, φρέσκος   – 2cl

homemade Syrup: (Αγιωργίτικο κρασί, stick κανέλας, κάρδαμο, βατόμουρα, ζάχαρη, μανταρίνι, μαρμελάδα κυδώνι ) – 10 cl

 

11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail – Road to MATTONI GRAND DRINK 2022

 

1η θέση Καλύτερο Non Alcohol Cocktail για το 2022: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΟΥΣΗΣ – με το SIESTA από το  Iguazu Athens

FRESH GRAPEFRUIT JUICE – 2,5 cl

YUZU PUREE, MONIN – 3cl

VANILLA MADAGASCAR, MONIN – 1,5cl

ORANGE SYRUP, MONIN – 1cl

Χυμός lime, Limey – 2,5cl

ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΔΑΜΟ, 2 τεμ

ΦΡΕΣΚΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΤΟΝΚΑ, 2 τεμ

 

2η θέση – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗ με το Charisma – Villa di mare, ΡΟΔΟΣ

Passion Fruit Puree, Monin – 3 cl

Amaretto syrup, Monin – 1,5 cl

London dry lyre’s – 1 cl

Χυμός lime, Limey – 1 cl

3 Φύλλα δυόσμου

1 Φράουλα

 

3η θέση – ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ με το <<Safe Sex on the Australian Beach>> από το  Rodia Beach, Ερέτρια.

Lyre’s London Dry – 4cl

Yuzu Purée, Monin – 3cl

Χυμός lime, Limey – 2,5cl

Ginger Syrup, Monin – 2cl

Mandarin & Bergamot Soda, Three Cents – Top up

 

 

 

 

Το βραβείο καλύτερης γαρνιτούρας του πρωταθλήματος 2022, δόθηκε στην Κωνσταντίνα Νικολίτση

 

1ος Διαγωνισμός Battle of the bars

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη του καλύτερου Bartending team of the bars που λάμβαναν μέρος. Για πρώτη φορά διεξάγετε τέτοιου είδους διαγωνισμός και όπως είναι επόμενο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, (εκτός από  bartenders) και από τον κορονοϊό, που ανάγκασε πολλούς να μη παρευρεθούν. Παρόλα αυτά 4 bartending team  τα κατάφεραν να  του γλυτώσουν και να διαγωνιστούν, προσφέροντας όμορφες στιγμές, τις οποίες θα μπορείτε να δείτε από το κανάλι μας στο you tube, όπως και όλους τους διαγωνισμούς μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία.

Best bartending team ανακηρυχθήκαν οι Κώστας Δαλάκας και Θωμάς Ντόβας,  από το Amsterdam bar του Πειραιά.

1st Runner up, οι Αλέξανδρος Φίνος και Στέφανος Κουτρούλης από το Puerto bar στα Χανιά.

2nd Runner up, οι Υπάτιος Κερασίδης και Χαράλαμπος Δασκαλάκης από το KOE CAFE BAR RESTO, Κάτω Αχαΐα.

3rd Runner up, οι Λάμπρος Πήχας και Δήμητρα Χαραλάμπους, από το Joker bar, Άρτα.

 

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλη την οργανωτική επιτροπή, (μέλη του Δ.Σ. και Δημήτρη Βαλάση, Κων/νο Κανέλλο, Αποστόλη Μπαλαμάτσια, Στέλιο Κυπραίο, Παναγιώτη Λόξα)Τη Ναυσικά Μουζακίτη στη παρουσίαση,  τους σπουδαστές της σχολής DUAL, τους κριτές Παναγιώτη Παναγιωτάτο από το METAXA, Αλέξανδρο Πρεβίστα από το ALEXANDRION wines & spirits, Νίκο Στεφόπουλο διευθυντή σχολής τουρισμού DUAL, Πέτρο Καπασακαλίδη Quality and R&D Director, Δημήτρη Κονταράτο chef και  Γρηγόρη Γκρίνιο chef,  Γιάννη Πετρή από το Athens Tiki bar, Λάμπρο Πήχα από το joker bar, Τζιμι Πατσούρα από το LIMEY-Φρου Φρου, Άρη Χατζηαντωνίου από το ΜΕΤΑΞΑ και την Ελένη Μανίκα από το περιοδικό Snack and Coffee.

Πολλές ευχαριστίες και ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα της forum για τη διοργάνωση της horeca.

 

 

Dimitrios Zappas

President of HBA