Οι νικητές των διαγωνισμών 2016!

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 11ης HoReCa, το διάστημα 12-15 Φεβρουαρίου. Σε ένα συγκλονιστικό τετραήμερο, με εμφανώς αυξημένη προέλευση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Beer & Spirits Show, έδωσαν το παρόν χιλιάδες επαγγελματίες για να υποστηρίξουν τους διαγωνιζόμενους. Να θυμίσουμε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν μόνο οι τελικοί των διαγωνισμών, καθώς είχαν προηγηθεί οι προκριματικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είχε διαμορφωθεί ώστε την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί ο τελικός του 6ου Non Alcoholic Cocktail, με την τριάδα νικητών να είναι η ακόλουθη:

1. Πρίφτη Έλενα
2. Κειβανίδης Νίκος
3. Ιωαννίδης Βαγγέλης

Η Πρίφτη Έλενα που κατέλαβε την πρώτη θέση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Non Alcoholic Cocktail “Mattoni Grand Prix” στην Πράγα της Τσεχίας. Δείτε εδώ την συγκεντρωτική βαθμολογία.

Την Κυριακή ακολούθησε ο τελικός του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελληνικού Cocktail. Οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν:

1. Μπρούμπης Λευτερης
2. Ανδριόπουλος Παναγιώτης
3. Αιγινίτης Μελέτιος

Συγχαρητήρια στην τελική δωδεκάδα για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις. Ο Μπρουμπης Λευτέρης θα παρακολουθήσει ένα διήμερο σεμινάριο σε Σάμο και Αθήνα, χορηγία της Metaxa Academia, ώστε να μυηθεί στα μυστικά του Metaxa. Οι Ανδριόπουλος Παναγιώτης και Αιγινίτης Μελέτιος θα παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο bartending του υποστηρικτή “Bar Academy”. Δείτε εδώ την συγκεντρωτική βαθμολογία.

Την Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του 21ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κλασικού Cocktail καθώς και ο τελικός του 12ου Πρωταθλήματος Flairtending, εναλλάξ, προσφέροντας ένα θεαματικό ψυχαγωγικό show σε όσους βρίσκονταν στον χώρο. Οι νικητές ήταν:

Για τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Cocktail
1. Σωτηρίου Παναγιώτης
2. Κωνσταντίνα Νικολίτση
3. Γιούργας Σπυρίδων

Για το 12ο Πρωτάθλημα Flairtending
1. Θανασουδας Αχιλλέας
2. Κώστας Τσιρέκας
3. Εργάτης Παναγιώτης

Οι πρώτοι νικητές των δύο διαγωνισμών θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της International Bartenders Association που φέτος θα φιλοξενηθεί στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Τους ευχόμαστε να απολαύσουν την εμπειρία και να επιστρέψουν με την μεγαλύτερη διάκριση! Δείτε εδώ την συγκεντρωτική βαθμολογία του Flairtending και εδώ του Classic.

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος, θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους συνάδελφους που συμμετείχαν στους τελικούς! Το ραντεβού ανανεώνεται για το 2017.

Dimitrios Zappas

President of HBA