Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail 2013

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσαν όλοι οι διαγωνισμοί και τα πρωταθλήματα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος κατά τη διάρκεια της 8ης HORECA.

horeca bartending shiow

Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρουσιάζοντας μοναδικές δημιουργίες ενώ το κοινό που κατέκλυσε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, συμμετείχε και αυτό με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στις παρουσιάσεις, μετατρέποντας το Βartending σε ένα πραγματικό show. Από την Παρασκευή 8 έως και την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Ά επιπέδου, workshops και ολοκληρώθηκε με τους τελικούς διαγωνισμούς των Classic Cocktail και Flair!

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Non Alcoholic Cocktail 2013, ένας πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμός με πολλές προτάσεις σε όσους αγαπάνε τα cocktails χωρίς αλκοόλ. Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Πάλλης από την Αθήνα με το “Sichuan”. Τη δέυτερη θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Σπυρέας και την τρίτη ο Δημήτρης Μπουρλέκα.

non_alcoholic_winners_2013

Το Σάββατο ξεκίνησαν και τα σεμινάρια όπως το mixology από τον Laurent Greco και το  Vintage Cocktails από τον Fernando Castellon.

laurent_greco_eme

Laurent Greco

fernando_castellon_4

Fernado Castellon

 Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμού σερβιρίσματος μπίρας Draft με νικητή τον Διονύση Καλογερία, δεύτερο τον Κωνσταντίνο Δρίτσα και τρίτο τον Ιωάννη Σιδηρόπουλο. Επίσης διοργανώθηκε διαγωνισμός beer bottle speed opening, στον οποίο την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δρίτσας, τη δεύτερη ο Απόστολος Λαδόπουλος και την τρίτη θέση ο Διονύσης Καλογερίας. Από τους δύο διαγωνισμούς, συνολικός- overall νικητής αναδείχθηκε ο Διονύσης Καλογερίας, ο οποίος κέρδισε τη συμμετοχή του στο British Beer Fest στο Λονδίνο (13-17 Αυγούστου). H μέρα τελείωσε με τον 1ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η Νικολίτση Κωνσταντίνα από τη Ρόδο με το Ermis Station. Δεύτερος ο Κυριάκος Ουζουνίδης και τρίτος ο Δενδράκης Γιώργος.

greek_cocktial2

Η Κυριακή, περιελάμβανε τον προκριματικό του 18ου Διαγωνισμού Classic Cocktail 2013 στον οποίο οι 12 διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες βαθμολογίες πέρασαν στον τελικό.  Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των διαγωνισμών Classic Cocktail και Flair.

 

classic_cocktails_2013

Στο Classic Cocktail, νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Γκοβάτσος με το cocktail «Skyfall», δεύτερος ο Ζάχος Κυρίτσης και τρίτος ο Παναγιώτης Σπυρέας.

winner_cocktail

Το νικητήριο cocktail

Στην κατηγορία Flairtending, την πρώτη θέση πήρε ο Κωνσταντίνος Φραντζής με το cocktail «Show με Flair», τη δεύτερη ο Διονύσης Καλογερίας και τρίτος αναδείχθηκε ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

 

flairtending_winners

Το video του νικητή Κων/νου Φραντζή από το κανάλι μας στο youtube

Τα συνολικά αποτελέσματα των διαγωνισμών εδώ

Dimitrios Zappas

President of HBA