Οι πρώτοι IBA Bar Trainers στην Ελλάδα

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αναβάθμισης των μελών αλλά και της bartending κοινότητας της χώρας, πραγματοποιήσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 2ήμερο σεμινάριο της International Bartenders Association για εκπαιδευτές μπαρ με τίτλο ” IBA Train the Trainers”.

Το σεμινάριο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΒΣ.Καρούλιας με την υποστήριξη του Metaxa. Κεντρικός εισηγητής ήταν ο πρόεδρος της ΙΒΑ κ.Derrick Lee από την Σιγκαπούρη ενω ανάμεσα στους έλληνες εκπαιδευτές παρευρέθηκαν επίσης συνάδελφοι εκπαιδευτές Bar Managers από τον Σύνδεσμο Μπαρμεν Κύπρου.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε μία συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος “Certificate in Bartending” και της εκπαιδευτικής του μεθοδολογίας, το οποίο διδάσκεται σε 17 χώρες παγκοσμίως πιστοποιώντας πάνω από 1000 μπαρτέντερς κάθε χρόνο.
Οι εκπαιδευτές έλαβαν σημειώσεις στην ελληνική και αγγλική γλώσσα ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση των προιόντων της ΒΣ Καρούλιας από τον υπ.εκπαίδευσης Ανδρέα Ματθίδη.
Την δεύτερη μέρα οι εκπαιδευτές συμμετείχαν σε μία εξαιρετική ξενάγηση στο αποστακτήριο των εγκαταστάσεων του Metaxa όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αποστακτήρες, την κάβα με το 1ο βαρέλι του Σπύρου Μεταξά και να γευτούν Metaxa και το μοναδικό στο είδος του Private Reserve.

metaxa1

 

Με αυτή την διαδικασία η ΕΜΕ επιδιώκει την κοινωνική προσφορά γνώσης στους επαγγελματίες μπαρτέντερς μέσω ενός πιστοποιημένου διεθνούς φορέα όπως η ΙΒΑ, συνεισφέροντας έτσι αποτελεσματικά στο επισιτιστικό κλάδο παροχής υπηρεσιών μπαρ.

karoulias3

Dimitrios Zappas

President of HBA