Γιάννης Νάτσης, ο πολυπρωταθλητής του 2015

Ο Γιάννης Νάτσης πέτυχε το ανεπανάληπτο ρεκόρ να κερδίσει και τις τρείς κατηγορίες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2015, ας τον γνωρίσουμε:

Γιάννη,  που ζείς: Αθήνα, σε πιό μπαρ δουλεύεις: Tailor Made  πόσο ετών είσαι: 28,  πόσο διάστημα είσαι πίσω από τη μπάρα: 3 χρονια  επαγγελματική εκπαίδευση(σχολές μπαρ, άλλες): Bar Philosophy

 Έχεις λάβει ξανά μέρος σε διαγωνισμό? αν ναι σε ποιούς?: Ναι, στους Πανελλήνιους 2011, 2012, 2015, στους Young Bartender 2011, 2012, και Finlandia Cup 2013

Πόσο διάστημα σου πήρε να σκεφτείς τις συνταγές σου και πιά ή μεθοδολογία της σκέψης στο να παντρέψεις μαζί τα υλικά τους? Πειραματίστηκα για τρείς μήνες με ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων και ακολουθώντας την αντίθεση και το πάντρεμα των γεύσεων παρουσίασα το τελικό αποτέλεσμα στο Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Περιέγραψε μας την εμπειρία σου με λίγες λέξεις: α. πρίν από το διαγωνισμό και β. μετά το διαγωνισμό: Το διάστημα πριν το διαγωνισμό ήταν ένα ατελείωτο μάθημα, γιατί κάθε μέρα πειραματίζεσαι, διαβάζεις, δοκιμάζεις, για να γίνεις καλύτερος. Η επαφή στο διαγωνισμό με τις γευστικές κουλτούρες των υπολοίπων διαγωνιζόμενων αποτελεί τεράστια εμπειρία.

Σαν  νικητής και των τριών  διαγωνισμού του 2015, πως αισθάνεσαι πίσω από τη μπάρα? έχει κάτι αλλάξει? Μου δημιούργησε τις προϋποθέσεις και την αναγκαιότητα για μεγαλύτερη εξέλιξη στο επάγγελμα.

Ποιό είναι το cocktail που σου αρέσει να σου παραγγέλνουν, ποιό δε σου αρέσει και γιατί? Μου αρέσει να ικανοποιώ κάθε γευστική απόλαυση του πελάτη. Άλλωστε πατώντας σε διαχρονικές συνταγές, δημιουργώ νέα πεδία εξέλιξης στις γευσεις.

Πως θα περιέγραφες το τέλειο πελάτη? Ο ευγενής και υπομονετικός πελάτης

Τι σου αρέσει περισσότερο στη δουλειά σου? Η επικοινωνία με τους πελάτες, η άριστη εξυπηρέτηση και κάθε τι που βελτιώνει την ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν κάποιοι που σε έχουν εμπνεύσει στη δημιουργία συνταγών? Με άλλα λόγια στο ξεκίνημα σου έιχες ή έχεις κάποιους bartenders  σαν πρότυπο? Ασφαλώς δεν είμαι αυτός που ανακάλυψα την Αμερική. Πορεύομαι ακολουθώντας τα χνάρια ανθρώπων που τους θαυμάζω. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ακολούθησα το σωστό δρόμο. Ευχαριστώ για τη γνώση που μου προσέφεραν οι δάσκαλοι μου: Μενέλαος Γεωργίου, Ηλίας Κούσης, Τεό Σπυρόπουλος, Γιώργος Βουρλιώτης, Νίκος Μπαρμπάκης.

 “Ελληνική Bartending σκηνή”, ποιές είναι οι απόψεις σου γι αυτή? Σημαντική πρόοδο και εξέλιξη στο χώρο με συνεχείς δραστηριότητες γύρω από τα παγκόσμια τεκταινόμενα.

natsis2

Dimitrios Zappas

President of HBA