Διαγωνισμός Κοκτέιλ με ελιά και ελαιόλαδο 2009

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) διοργανώνει για πρώτη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό κοκτέιλ με ελιά και ελαιόλαδο για Bartenders της χώρας. με Χορηγό το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΔΠΑ).
Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν στις 12 Απριλίου 2009, 12:00 -15:00, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ) στην Αθήνα στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιόλαδου.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Λόγω τεχνικών προβλημάτων, αντί του Διαγωνισμού η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα με την παρουσίαση ενός σεμιναρίου -workshop με τίτλο “Κοκτέιλς με ελιά και ελαιόλαδο”. Κεντρικός εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Αντιπρόεδρος ΕΜΕ, κ.Γεωργίου Μενέλαος.

festival_elia.jpg

Πρόκειται για ένα νέο και πρωτότυπο διαγωνισμό παρασκευής ελληνικού κοκτέιλ, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΕΜΕ με κανονισμούς στα πρότυπα της International Bartenders Association. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν bartenders από ολόκληρη την Ελλάδα. O διαγωνισμός στοχεύει στην αναβάθμιση του Ελληνικού Ελαιολάδου και της Ελιάς και την αύξηση της αναγνωρισιμότητάς τους στην αγορά.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρασκευάσουν ένα κοκτέιλ σε 4 ισόποσες δόσεις χρησιμοποιώντας ως βάση το ελαιόλαδο και την ελιά. Το ποτό μπορεί να είναι είτε Short Drink είτε Long Drink με επιλογή ποτηριού ανάμεσα σε cocktail glass, old fashioned και tumbler. Επιπλέον, ο κάθε διαγωνιζόμενος πριν την παρασκευή, θα έχει στην διάθεσή του ένα (1) λεπτό για να αναλύσει την συνταγή του ενώπιον του κοινού. Mια επιτροπή από γευσιγνώστες θα κρίνει την εμφάνιση, το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση των cocktails, και θα ανακηρυχτεί ο/η Πρώτος/η, Δεύτερος/η και Τρίτος/η νικητής/τρια.

Ο/η πρώτος/η νικητής/τρα του διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο μία 4ήμερη διαμονή για δύο άτομα με ημιδιατροφή στην Μυτιλήνη και ο δεύτερος νικητής μία 2ήμερη διαμονή με δύο άτομα στην Καλαμάτα με ημιδιατροφή αντίστοιχα από την χορηγό ΕΔΠΑ όπου οι μπαρτέντερς θα έχουν την δυνατήτητα να επισκεφθούν γνωστές επιχειρήσεις ελαιοπαραγωγών και να μυηθούν στα μυστικά της ελιάς.

logo_edpa.jpg
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν την προτεινόμενη συνταγή τους το αργότερο μέχρι την 2/4/2009 στον αριθμό fax: 2106148357 ή στα email: info@hba-net.grsecretary@hba-net.gr
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με: τον Αντιπρόεδρο της Ε.Μ.Ε. κο. Μενέλαο Γεωργίου στο τηλέφωνο 697224798 ή με το τηλ ΕΜΕ 6936748458, email: info@hba-net.gr

Προκήρυξη διαγωνισμού

pdf prokirixi_diagonismoueme_elia_elaiolado2009_2 200.74 Kb

Αίτηση συμμετοχής

pdf prokirixi_diagonismoueme_elia_elaiolado_2009_aithsh_symmetoxhs 107.03 Kb

Τα παραπάνω έντυπα είναι αναρτημένα επίσης και στον ιστοχώρο της ΕΜΕ www.hba-net.gr

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται μία (1) ώρα νωρίτερα στον χώρο του διαγωνισμού την Κυριακή 12/4/2009 δηλ. 11:00 προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία του διαγωνισμού και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα ακολουθήσει ένα σεμινάριο 1ου επιπέδου για τα μέλη της ΕΜΕ και το αντίστοιχο τεστ αξιολόγησης, στα πρότυπα του εκπαιδευτικού προγράμματος της International Bartenders Association της οποίας είναι μέλος και επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Dimitrios Zappas

President of HBA