Αίτημα για διενέργεια τεστ για covid-19

 Αίτημα για διενέργεια τεστ για covid-19 από Ένωση Bartenders Ελλάδος για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Προς: Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,

κα. ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Κοινοποιηση:  Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη και Πρόεδρο Επαγγελματικού επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ιωάννη Βουτσινά.

“Αξιότιμη κα. Αντιπεριφερειάρχη

           Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 σε όλη τη χώρα, οφείλουμε όλοι μας να  «θωρακίσουμε», στο μέτρο του εφικτού, τη Πειραϊκή κοινωνία.

          Ως εργαζόμενοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,  αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη για την ασφάλεια των πελατών μας.

          Ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε σε ένα βαθμό την εξάπλωση του ιού είναι να διενεργηθούν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους εργαζόμενους των καταστημάτων  αναψυχής και εστίασης, καθώς αυτήν την εποχή τα καταστήματά μας αποτελούν πρώτη επιλογή κατά την έξοδο των συμπολιτών μας, γεγονός που μας καθιστά υπεύθυνους για την ασφάλειά τους.

          Σε μία ανάλογη κίνηση προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες στα καταστήματα της Λάρισας διενεργούνται από την Περιφέρεια δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων  που επέστρεψαν από τις άδειές τους, ως μία κίνηση προστασίας των πολιτών και του κλάδου της εστίασης.

          Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, ο επισιτιστικός κλάδος  έχει πληγεί από την πανδημία όσο κανένας άλλος, για αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αδυνατούν  να αναλάβουν το κόστος των τεστ ανίχνευσης και η στήριξη σας με τη διενέργεια τεστ στους εργαζόμενους θα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια.

Αξιότιμοι,  κ. Δήμαρχε Πειραιά, κ. Πρόεδρε Επαγγελματικού επιμελητηρίου Πειραιά

Επιθυμούμε τη στήριξή σας  στο αίτημά μας προς την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιως

κα. Αντωνάκου Σταυρούλα, για δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους εργαζόμενους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σας επισημαίνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε εθελοντικά σε αυτή τη προσπάθεια, ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την απάντησή σας.”

Δημήτριος Ζάππας

Πρόεδρος Ένωσης Bartenders Ελλάδος

Τομέας Πειραιώς

Dimitrios Zappas

President of HBA