Βασικές Μοριακές Τεχνικές για Μπαρτέντερς (Basic Molecular Techniques)

Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος σε συνεργασία με διακεκριμένους έλληνες chef προσφέρει για πρώτη φορά σεμινάριο με επίδειξη στις βασικές τεχνικές μοριακής γαστρονομίας οι οποίες βρίσκουν εφαρμογή σε ποτά και κοκτέιλ (molecular cocktails).
Δύο γκρούπ των 10 ατόμων, Τετάρτη 9 ή Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, 11:00-15:00. Νέο γκρούπ: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει τις τεχνικές:

Σφαιροποιήση (Spherification)
Ομογενοποίηση σε σχήματα. χαβιάρι, κτλ.
Ζελατινοποίηση (Gelification)
Χρήση των Texturas
Τεχνική για παρασκευή με βάση το ξηρό πάγο και το υγρό άζωτο (Liquid Nitrogen)
Αιωρήσεις (Suspension)
Μεταβολή υφής

Το σεμινάριο απευθύνεται στους μπαρτέντερς και θα πραγματοποιηθεί για 20 άτομα σε γκρούπ των 10 σε δύο ημέρες 9 και 14 Δεκεμβρίου 2009 στον Αγ.Δημήτριο, Οδυσσέως 23-25 & Λιδορικίου.
Η τιμή συμμετοχής είναι 95€ + φπα ενώ για τα μέλη της ΕΜΕ θα υπάρχει προνομιακή έκπτωση 25%.

Δηλώσεις συμμετοχής για συγκεκριμένη ημερομηνία ( 9 ή 14/12 ) με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στοinfo@hba-net.gr ή στο 6936748458 υπόψη κ.Στεφανακίδη έως τις 18 Νοεμβρίου 2009.

Dimitrios Zappas

President of HBA